Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: O μεγάλος πόλεμος: Captain Fu (Cosco) εναντίον Κυβέρνησης. Ο ρόλος Πιτσιόρλα
[MonoNews]: O μεγάλος πόλεμος: Captain Fu (Cosco) εναντίον Κυβέρνησης. Ο ρόλος Πιτσιόρλα

[MonoNews]: O μεγάλος πόλεμος: Captain Fu (Cosco) εναντίον Κυβέρνησης. Ο ρόλος Πιτσιόρλα

Στέργιος Πιτσιόρλας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

OCaptain Fu Cheng Qiu, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και ανώτερο στέλεχος της κινεζικής Cosco, είναι σκληρό καρύδι. Πίσω από την ευγενική φυσιογνωμία του κρύβεται ένας παλαίμαχος καπετάνιος που ξεκίνησε από τρίτος αξιωματικός σε πλοίο της Cosco το 1976, πριν από τέσσερις δεκαετίες, και ανέβηκε βήμα-βήμα τα σκαλιά της ιεραρχίας στον κινεζικό κολοσσό των θαλασσίων μεταφορών. Εκτός από καπετάνιος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ γνωρίζει και τα ύψη καθώς υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην κινεζική πολεμική αεροπορία.

Άρχισε το σκληρό ροκ

Ο καπετάνιος του ΟΛΠ που κλείνει επτά χρόνια στο λιμάνι του Πειραιά, αρχικά ως διευθύνων σύμβουλος της Piraeus Container Terminal (PCT) εσχάτως έχει αγριέψει!

Η πρόσφατη κόντρα με την κυβέρνηση για τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και αφορά στη διαχείριση αποβλήτων των λιμένων φαίνεται πως είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Στην Cosco έχουν και άλλες εκκρεμότητες με το ελληνικό δημόσιο, κάποιες από τις οποίες θα βγουν στην επιφάνεια τους επόμενους μήνες, όπως λένε οι γνωρίζοντες.

Αλλά και η κυβέρνηση πιέζει, με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή να επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία πως πρέπει να προχωρήσουν οι επενδύσεις του κινεζικού ομίλου στον Πειραιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!