Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Μεγάλος κατακλυσμός στον Πειραιά με 43 νεκρούς: Ξύπνησαν φαντάσματα από την καταιγίδα του 1896
[MonoNews]: Μεγάλος κατακλυσμός στον Πειραιά με 43 νεκρούς: Ξύπνησαν φαντάσματα από την καταιγίδα του 1896

[MonoNews]: Μεγάλος κατακλυσμός στον Πειραιά με 43 νεκρούς: Ξύπνησαν φαντάσματα από την καταιγίδα του 1896

Ξύπνησαν φαντάσματα από την καταιγίδα του 1896 που μετέτρεψε σε λιμνοθάλασσα την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση, με δύο νεκρούς που έπληξε τα ξημερώματα την Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα. Πολλά σπίτια στην περιοχή πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν.

Ήταν στις 14 Νοεμβρίου του 1896 όταν μια βροχή που ξεκινά όπως όλες, διαρκεί αρκετή ώρα και στη συνέχεια πέφτει με τέτοια σφοδρότητα που το υποτυπώδες αποχετευτικό σύστημα της εποχής, η ανυπαρξία δρόμων και τα ποτάμια του λεκανοπεδίου που ξεχειλίζουν, δημιουργούν μια εικόνα πλήρους καταστροφής.

Χείμαρροι ορμητικοί που κατέβαιναν με πορεία στη θάλασσα παρέσερναν οτιδήποτε στο πέρασμά τους σαν ένα αντίστροφο τσουνάμι. Ο παφλασμός του νερού, οι καμπάνες των εκκλησιών, οι κραυγές αγωνίας και οι πυροβολισμοί που πέφτουν σποραδικά προκειμένου ιδιοκτήτες να σώσουν τις περιουσίες τους από το πλιάτσικο, θυμίζουν κόλαση του Δάντη.

Το Φάληρο παρουσιάζει θέαμα απέραντης θάλασσας. Ο σιδηρόδρομος της εποχής προσεγγίζει μέχρι το Μοσχάτο και μετά σταματάει στο ρέμα του Κηφισσού. Οι εργάτες εγκλωβίζονται στα εργοστάσια της περιοχής και έχουν ανέβει στα ψηλότερα σημεία. Η τότε αμαξητή οδό Πειραιώς έχει γεμίσει από κόσμο που ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να μετακινηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!