Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 24 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Η μεγαλύτερη απειλή για τις ελληνικές επιχειρήσεις η γραφειοκρατία
[MonoNews]: Η μεγαλύτερη απειλή για τις ελληνικές επιχειρήσεις η γραφειοκρατία

[MonoNews]: Η μεγαλύτερη απειλή για τις ελληνικές επιχειρήσεις η γραφειοκρατία

Ως μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξή τους αξιολογούν την εγχώρια γραφειοκρατία οι ελληνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα της PwC, στην οποία συμμετείχαν 2.450 επιχειρήσεις από 31 ευρωπαϊκές χώρες (ΕΕ των 28 συν Ελβετία, Νορβηγία, Τουρκία).

Από τις επιχειρήσεις αυτές, το 39% δήλωσε ότι η εγχώρια γραφειοκρατία τούς δημιουργεί ανησυχία, ενώ περίπου 29% ανέφεραν ως πρόβλημα την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία. Για την Ελλάδα, το 70,7% των ερωτηθέντων νιώθουν ότι η εγχώρια γραφειοκρατία αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξή τους…

Η έρευνα της PwC εκτιμά ότι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού οδηγεί στην απώλεια εσόδων της τάξεως των 324 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις ανά την Ευρώπη. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο άθροισμα του ΑΕΠ της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας και της Κροατίας. Για την Ελλάδα, το αντίστοιχο κόστος εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ ετησίως.

Επιπλέον, ο ψηφιακός μετασχηματισμός θεωρείται προτεραιότητα μόνο από το 31% των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, αποκαλύπτουν τα ευρήματα.

Όπως σχολιάζει ο Μάριος Ψάλτης, CEO της PwC Ελλάδος, η Ελλάδα έχει αρκετό δρόμο να διανύσει στην επίλυση της γραφειοκρατίας δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων (70,7%) την αντιλαμβάνεται και τη βιώνει ως εμπόδιο ανάπτυξης. Παράλληλα, στο επίκεντρο της στρατηγικής κάθε εταιρείας απαιτείται να τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι ως μοχλός ανάπτυξης. Η απώλεια εσόδων 2 δισ. ευρώ ετησίως για την ελληνική οικονομία είναι υψηλή, ενώ το συγκεκριμένο εύρημα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάληψη άμεσης δράσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!