Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Η μεγάλη κόντρα Δαυίδ – Σαββίδη για το management της Σουρωτής
[MonoNews]: Η μεγάλη κόντρα Δαυίδ – Σαββίδη για το management της Σουρωτής

[MonoNews]: Η μεγάλη κόντρα Δαυίδ – Σαββίδη για το management της Σουρωτής

Παραμένει… θυελλώδης η συνύπαρξη της Coca Cola με τον Ιβάν Σαββίδη στη Σουρωτή, καθώς οι δύο πλευρές, που διεκδικούν την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας, άνοιξαν νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε το αίτημα της Coca Cola να αναλάβει το management και την εμπορία των προϊόντων της Σουρωτής, ένα αίτημα που κοινοποιήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη μέσω επιστολής, με τον ομογενή επιχειρηματία ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, να απαντά αρνητικά, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για τους λόγους της αρνητικής του στάσης.

Επρόκειτο πάντως για ένα πολύ λογικό και δίκαιο αίτημα από την πλευρά της Coca Cola, με δεδομένο ότι η πολυετής εμπειρία της εταιρείας στο management και την εμπορία προϊόντων στην αγορά των αναψυκτικών θα μπορούσε να “απογειώσει” το δίκτυο της Σουρωτής και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο ένα brand που κυριαρχεί στην αγορά του ανθρακούχου νερού, όπου το μερίδιό της αγγίζει το 60%. Εύλογα αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να σκέφτεται ο Ιβάν Σαββίδης αρνούμενος ένα τέτοιο αίτημα και κατά πόσον η στάση του αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Σουρωτής.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Ιβάν Σαββίδης κατέχει πλέον το 44% περίπου των μετοχών της Σουρωτής, με την Coca Cola να ελέγχει ποσοστό κοντά στο 20% των μετοχών, ενώ οι δύο πλευρές δεν αποκλείεται να “κονταροχτυπηθούν” και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς στις 22 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη η δημοπρασία των μετοχών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουρωτής στην επιχείρηση, που αποτελούν το 4,5% των συνολικών μετοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!