Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Μεγάλες οι ευθύνες Σκουρλέτη: Να γιατί ναυάγησε η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ
[MonoNews]: Μεγάλες οι ευθύνες Σκουρλέτη: Να γιατί ναυάγησε η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

[MonoNews]: Μεγάλες οι ευθύνες Σκουρλέτη: Να γιατί ναυάγησε η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Το ναυάγιο της ιδιωτηκοποίησης της ΔΕΣΦΑ, σε μια περίοδο που η χώρα “καίγεται” για μεγάλες επενδύσεις για να ενισχύσει τα κρατικά της έσοδα, τινάζει στον αέρα την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και προκαλεί πονοκέφαλο στη κυβέρνηση για την πορεία προς την ανάπτυξη. 

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την αζέρικη εταιρία φυσικού αερίου SOCAR για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοίνωσε και επίσημα την ολοκλήρωση των συζητήσεων, βάζοντας τέλος σε μια διαδικασία που κράτησε περισσότερα από τριάμισι χρόνια για να καταλήξει άγονη.

Αποτέλεσμα για το οποίο φέρνει μερίδιο ευθύνης και ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος άλλωστε ήδη από το καλοκαίρι  είχε προαναγγείλει το ναυάγιο της επένδυσης.

Από το πρωί οι επενδυτές είχαν στείλει επιστολή ενημερώνοντας τον υπουργό ότι εκφράζουν επιφυλάξεις για τη συμφωνία, προετοιμάζοντας το έδαφος για την αποχώρηση. Οι επενδυτές απάντησαν αρνητικά στο αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας για το θέμα της συμφωνίας αγοράς του ΔΕΣΦΑ και έτσι δεν δίνεται παράταση στην εγγυητική που λήγει σήμερα από την Socar και την Snam, προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες για να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση του Διαχειριστή, η οποία συμπληρώνει 3,5 χρόνια αναμονής, μετά τη λήξη του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!