Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Μεγάλες business από τους Έλληνες εφοπλιστές – Σε 3 μήνες έχουν δώσει 1,2 δις για 70 πλοία
[MonoNews]: Μεγάλες business από τους Έλληνες εφοπλιστές – Σε 3 μήνες έχουν δώσει 1,2 δις για 70 πλοία

[MonoNews]: Μεγάλες business από τους Έλληνες εφοπλιστές – Σε 3 μήνες έχουν δώσει 1,2 δις για 70 πλοία

Συνεχίζουν δυναμικά τις επενδύσεις τους οι Έλληνες εφοπλιστές, έχοντας ξοδέψει μέσα σε τρεις μήνες (αρχές Σεπτεμβρίου – τέλη Νοεμβρίου) 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 70 πλοίων.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Allied Shipping Research, συνολικά από τις αρχές του 2017 έως και το τα τέλος Νοεμβρίου, οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν ξοδέψει 4,4 δισεκατομμύρια για να πάρουν 271 πλοία.

Συγκεκριμένα το ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων δόθηκε για την αγορά 166 bulk carriers, για 68 δεξαμενόπλοια δαπανήθηκαν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για 34 containerships δόθηκαν 410 εκατομμύρια δολάρια. Τέλος για τρία υγραεριοφόρα δαπανήθηκαν 167 εκατομμύρια δολάρια.

Τα bulkers αποτελούν το 61,2% του συνόλου των ελληνικών αγορών, στοιχείο που δείχνει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές πιστεύουν πως η ναυλαγορά του ξηρού φορτίου έχει ανοδική πορεία και πως τον επόμενο καιρό τα πράγματα θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Όσον αφορά τα δεξαμενόπλοια, καλύπτουν το 25% της αγοράς.

Β. Βαλέντης: Σχεδόν 5 εκατ. δολάρια μπαίνουν στην Pyxis Tankers από έκδοση νέων μετοχών
Κινέζοι… νίκησαν τους Έλληνες εφοπλιστές και πήραν τάνκερ σε πλειστηριασμό
Γ. Προκοπίου: Οι τρεις παράγοντες που οδήγησαν σε πτώση τα κέρδη της Dynagas Partners

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!