Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Μαζί με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων τα funds θέλουν και τα ακίνητα. Όλο το παρασκήνιο
[MonoNews]: Μαζί με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων τα funds θέλουν και τα ακίνητα. Όλο το παρασκήνιο

[MonoNews]: Μαζί με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων τα funds θέλουν και τα ακίνητα. Όλο το παρασκήνιο

Nα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την πώληση των προβληματικών δανείων ζητούν τα funds, επιδιώκοντας την ελαστικοποίηση του πλαισίου που πρόσφατα θεσπίστηκε και μέσω αυτού και την ανάληψη των ενεχύρων, δηλαδή των ακινήτων που συνδέονται με τα δάνεια.

Πριν ακόμη δοθεί η πρώτη άδεια, είτε διαχείρισης, είτε αγοράς κόκκινων δανείων, τα fundsθέτουν θέμα αλλαγής πλαισίου προς το ευνοϊκότερο, με την έννοια της διευκόλυνσης στο στήσιμο των εταιρειών αλλά και στο πεδίο των εργασιών που μπορούν να έχουν.

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς που επιστρέφουν και εντοπίζεται καταρχάς στη δυνατότητα οι ίδιες εταιρείες που διαχειρίζονται δάνεια, να μπορούν και να τα αγοράσουν, κάτι που δεν επιτρέπει ο νόμος που θέλει διακριτούς ρόλους σε κάθε είδος εταιρειών.

Οι εταιρείες θέλουν έτσι να διευρύνουν το πεδίο δραστηριότητας και αποκτώντας τα δάνεια, να αναλαμβάνουν και τα ενέχυρα που συνοδεύουν αυτά τα δάνεια, δηλαδή τα ακίνητα.

Λόγω του αυστηρού κανονιστικού πλαισίου,  μέχρι στιγμής δεν έχει χορηγηθεί καμία άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος που έχει την ευθύνη για την αδειοδότηση, αν και τουλάχιστον έξι εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση και μεταξύ αυτών η Aktua, η Centerbridge, η Kaican και η Alvarez Marsal.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!