Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Μάρτυρας από την ΤτΕ στη δίκη Μπουλούτα
[MonoNews]: Μάρτυρας από την ΤτΕ στη δίκη Μπουλούτα

[MonoNews]: Μάρτυρας από την ΤτΕ στη δίκη Μπουλούτα

Ευθύμιος Μπουλούτας

Τη θέση ότι οι συνθήκες δεν επέτρεπαν την εκτίμηση της απομείωσης είτε των ελληνικών κρατικών ομολόγων είτε της υπεραξίας των εργασιών της πρώην Λαϊκής στην Ελλάδα, εξέφρασε χθες το ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος Μιχαήλ Μιχαλόπουλοςενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Ο κ. Μιχαλόπουλος παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του τότε Διευθύνοντα Σύμβουλου της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Ευθυμίου Μπουλούτα, εκ των κατηγορουμένων στην ποινική υπόθεση εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας, στο πλαίσιο της απολογίας του κ. Μπουλούτα ενώπιον του δικαστηρίου. Ο κ. Μιχαλόπουλος κατέθεσε στο πλαίσιο της πραγματογνωμοσύνης που ετοίμασε, όπως ανέφερε, με εντολή της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Α. θεοδωροπούλου και αφορούσε στα θέματα της μη απομείωσης των ελληνικών κρατικών ομολόγων και της μη διενέργειας απομείωσης της υπεραξίας που προέκυψε κατά την τριπλή συγχώνευση των Τραπεζών Εγνατίας, Marfin και Λαϊκής (Ελλάδος) στις οικονομικές καταστάσεις της Λαϊκής Τράπεζας στις 30.9.2011.

Ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι του ζητήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρναρα μετά απο σχετικό αίτημα του κ. Μπουλούτα.

Στη γραπτή κατάθεση που ανέγνωσε στο δικαστήριο αναφορικά με το θέμα του ελέγχου απομείωσης μέχρι τις 30/6/2011, ο κ. Μιχαλόπουλος υποστήριξε ότι μέχρι την εν λόγω ημερομηνία δεν υπήρξαν αποδείξεις ότι οι μελλοντικές ταμειακές ροές από τα Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου(ΟΕΔ) δεν θα εισπραχθούν σύμφωνα με τους συμβατικούς όρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!