Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: B. Mαρινάκης: Ποιος είναι ο ιδιώτης επενδυτής που απέκτησε το 6,23% των μετοχών της CPP
[MonoNews]: B. Mαρινάκης: Ποιος είναι ο ιδιώτης επενδυτής που απέκτησε το 6,23% των μετοχών της CPP

[MonoNews]: B. Mαρινάκης: Ποιος είναι ο ιδιώτης επενδυτής που απέκτησε το 6,23% των μετοχών της CPP

Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Ship Management
Ένας ιδιώτης επενδυτής αύξησε το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρία Capital Products Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, σε πάνω από 6%, γεγονός που τον καθιστά το μεγαλύτερο μέτοχο στη ναυτιλιακή.
Ο λόγος για τον Zhengxu He, ο οποίος κατέχει 7,93 εκατ. μετοχές της ελληνικής εταιρίας, δηλαδή το 6,23% του μετοχικού της κεφαλαίου, σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές αρχές.

Στους υπόλοιπους μετόχους της CPP περιλαμβάνονται η Goldman Sachs, με ποσοστό 2,3% και η Global X Management, που κατέχει 1,6% του μετοχικού κεφαλαίου, αναφέρει το tradewinds.

Tο σύνολο των εν κυκλοφορία μετοχών της ναυτιλιακής ανέρχεται σε 127,3 εκατομμύρια, με τη χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται στα 400 εκατ. δολ.

Ο Zhengxu είναι Αμερικανός υπήκοος, του οποίου το γραφείο βρίσκεται στο Ινστιτούτο Μαθηματικών του Πεκίνου στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών. Μάλιστα, το σχολείο τον περιλαμβάνει στους καθηγητές του.

Παράλληλα, ο Zhengxu, έχει άλλη μία διεύθυνση στο Reno, στη Νεβάδα και διατηρεί επενδύσεις στην αγορά ακινήτων ενώ έχει κατοχυρώσεις και ευρεσιτεχνίες στον κλάδο της μαγειρικής.

Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου «Alkiviadis» της Capital Product Partners έχει χωρητικότητα 36.721-dwt και είναι κατασκευής του 2006 Ποιοι εφοπλιστές αγόρασαν τα περισσότερα τάνκερ και bulkers φέτος. Όλα τα ονόματα
Αποκλειστικό: Το νέο mega deal του B.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!