Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [MonoNews]: Margaret Thatcher: η χειρότερη πρωθυπουργός του αιώνα
[MonoNews]: Margaret Thatcher: η χειρότερη πρωθυπουργός του αιώνα

[MonoNews]: Margaret Thatcher: η χειρότερη πρωθυπουργός του αιώνα

Η “Σιδηρά Κυρία” της Βρετανίας και ολόκληρης της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας …στέφθηκε η χειρότερη πρωθυπουργός των 100 τελευταίων χρόνων και μάλλον όχι άδικα. Η σκληρή πολιτική της απέναντι στην εργατική τάξη τα χρόνια διακυβέρνησής της, έχει στιγματίσει τους Βρετανούς, περισσότερο ακόμα και από το επικείμενο  Brexit.

Στη νέα έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση Ιστορικών Συγγραφέων (HWA) εξετάσθηκαν οι 19 τελευταίοι πρωθυπουργοί της Βρετανίας με αφορμή τις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης της Theresa May, στις 22 Οκτωβρίου. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί, σύμφωνα με τον Independent, o επικεφαλής των Συντηρητικών David Cameron,  ο οποίος βρίσκεται στη δευτερη θέση.

Η “Σιδηρά Κυρία” που πέθανε το 2013 κατέκτησε την κορυφή της λίστας με ποσοστό 24% ενώ ακολούθησε ο David Cameron με 22% και ο Neville Chamberlain (17%), ο επικεφαλής των Συντηρητικών που διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1937 μέχρι το 1940.

Ο Tony Blair έλαβε ποσοστό 11%, γεγονός που τον άφησε στην τέταρτη θέση ενώ τον ακολούθησαν ο Gordon Brown και ο Sir Edward Heath, που ήρθαν ισόπαλοι με ποσοστό 8% και κατέκτησαν μαζί την πέμπτη θέση.

H νυν πρωθυπουργός Theresa May και ο πρώην David Cameron

Ωστόσο, υπήρχαν και οι φωνές αντίδρασης με πρωτεργάτη τον πρώην αρχηγό των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών, Lord Ashdown, ο οποίος διαφώνησε με την εν λόγω έρευνα και έσπευσε να αναφέρει ότι η Margaret Thatcher υπήρξε μία “υπέροχη και απαραίτητη καταστροφέας”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!