Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Marcel Van Poecke (Carlyle): Πού υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά πετρελαίου και ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν
[MonoNews]: Marcel Van Poecke (Carlyle): Πού υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά πετρελαίου και ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν

[MonoNews]: Marcel Van Poecke (Carlyle): Πού υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά πετρελαίου και ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν

Την εκτίμηση ότι μπαίνουμε σε ένα ανοδικό κύκλο επενδύσεων στις πετρελαϊκές επιχειρήσεις έκανε ο επικεφαλής του Carlyle Energy Fund, Marcel Van Poecke, μιλώντας στο συνέδριο CERAWeek, που πραγματοποιείται στο Χιούστον των ΗΠΑ. Ο κ. Van Poecke πιστεύει ότι τα Private Equities θα πρωταγωνιστήσουν στις επενδύσεις στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, δεδομένου ότι αυξάνεται συνεχώς η δύναμη πυρός που διαθέτουν αφού όλο και περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές κατευθύνουν τα κεφάλαια του χαρτοφυλακίου τους σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Carlyle , του κολοσσού που μαζί με την Glencore διεκδικούν τα ΕΛΠΕ , σημείωσε ότι το 80% των ευκαιριών βρίσκεται εκτός ΗΠΑ αλλά εκεί διατίθεται το 20% των κεφαλαίων, ενώ στις ΗΠΑ όπου βρίσκει κανείς το 20% των ευκαιριών απευθύνεται το 80% των κεφαλαίων.

«Στο διεθνή χώρο, εκτός των ΗΠΑ υπάρχουν μειωμένα κεφάλαια για επενδύσεις, καθώς οι μεγάλες πετρελαϊκές αποεπενδύουν και επιστρέφουν για να επενδύσουν στις ΗΠΑ, οι τράπεζες διαθέτουν όλο και λιγότερα κεφάλαια και ο μόνος που μένει για να επενδύει είναι τα Private Equity Fund και κάποιοι στρατηγικοί επενδυτές».

Όπως είπε, εκτιμά ότι θα δούμε περισσότερες επενδύσεις από Private Equities, ενώ η ζήτηση πετρελαίου θα φέρει και μεγαλύτερες επενδύσεις στην έρευνα πετρελαίου.

«Τα κεφάλαια αναζητούν τις αποδόσεις και έτσι εύκολα προσελκύουν κεφάλαια τα έργα υποδομών όπως οι αγωγοί και η αποθήκευση ενέργειας», ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!