Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Κ. Μαχαίρας: «Έρχεται νέος γύρος εξαγορών στα σούπερ μάρκετ»
[MonoNews]: Κ. Μαχαίρας: «Έρχεται νέος γύρος εξαγορών στα σούπερ μάρκετ»

[MonoNews]: Κ. Μαχαίρας: «Έρχεται νέος γύρος εξαγορών στα σούπερ μάρκετ»

Κ.Μαχαίχας

Μακρύς και δύσβατος είναι ο δρόμος για την πλήρη ανάκαμψη του εγχώριου λιανεμπορίου, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μαχαίρα. Ο πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ και επί μακρόν επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος επισημαίνει πως οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες και εκτιμά πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο με τρία χρόνια έως ότου ο τζίρος της αγοράς επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, δηλαδή στην περιοχή των 13 δισ. ευρώ με 15 δισ. ευρώ από περίπου 10 δισ. ευρώ που είναι σήμερα.

Όπως λέει η τάση εξισορρόπησης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα παρότι ενθαρρυντική, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως λύθηκε το πρόβλημα, σημειώνοντας πως η ελαφρά ανάπτυξη των πωλήσεων (μεταξύ 2% και 4%) οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επαναλειτουργία των πρώην καταστημάτων του Μαρινόπουλου και του Βερόπουλου, υπό την ομπρέλα του Σκλαβενίτη και του My Market , αντίστοιχα.

Ο έμπειρος μάνατζερ σχολιάζοντας τις αλλαγές που συντελούνται στα σούπερ μάρκετ αναφέρει πως θα συνεχισθούν, και εκτιμά πως ένας νέος κύκλος συγκέντρωσης θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2019, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και καθίσει η σκόνη από τις εξαγορές που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια από τους μεγάλους παίκτες του χώρου. «Αφού καταλάβουν τι έχουν αποκτήσει, θα κοιτάξουν να δουν τι μπορούν να βελτιώσουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!