Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: To Λιμενικό απαγορεύει την προσέγγιση στις βραχονησίδες (video)
[MonoNews]: To Λιμενικό απαγορεύει την προσέγγιση στις βραχονησίδες (video)

[MonoNews]: To Λιμενικό απαγορεύει την προσέγγιση στις βραχονησίδες (video)

????????????????????????????????????

Μετά το περιστατικό στη νησίδα Ανθρωποφάς, το λιμενικό απαγόρευσε την προσέγγιση στις βραχονησίδες. Δημοσιογράφος του samostimes.gr πραγματοποίησε αποστολή στη βραχονησίδα κάνοντας ρεπορτάζ από το σημείο.

Τα δυο αυτά νησάκια έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο στο στόχαστρο της Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία σε αυτά. Πρόκειται για νησιά στα οποία από αρχαιοτάτων χρόνων ασκούνται ήπιες ανθρώπινες δραστηριότητες όπως εκτροφή αιγοπροβάτων αλλά και κυνήγι μιας και υπάρχουν εκατοντάδες αγριοκούνελα. Συχνά οι κάτοικοι των Φούρνων τα επισκέπτονται για να μαζέψουν χόρτα (ένα είδος που το συναντάς μόνο εκεί) αλλά και σαλιγκάρια.

Τα τελευταία χρόνια η Τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί συχνά υπερπτήσεις στην περιοχή παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο και βάζοντας την περιοχή αυτή στις, κατά την πολιτική της, αμφισβητούμενες «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.

Πριν από λίγες ημέρες μια τριμελής ομάδα νεαρών ανδρών από τους γειτονικούς Φούρνους προχώρησαν σε μια συμβολική πράξη να ανανεώσουν, όπου υπήρχαν, τις παλιές ελληνικές σημαίες και να τοποθετήσουν εξαρχής νέες όπου δεν υπήρχαν, φτάνοντας σε πέντε (5) απομακρυσμένα σημεία με μικρό ταχύπλοο σκάφος. Λίγες μέρες μετά η Τουρκική προπαγάνδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό αναφέροντας ψεύδος ότι δυνάμεις της γείτονος υπέστειλαν την Ελληνική σημαία.

Η Αθήνα ερευνά τι έχει συμβεί, ο Τσαβούσογλου επιμένει ότι κατέβασαν τη σημαία από ελληνική βραχονησίδα
Δήμαρχος Φούρνων: «Δεν κατέβηκαν οι ελληνικές σημαίες, τις είδα να κυματίζουν κανονικά»
Προκαλεί ο Χακάν Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν πρέπει να παίρνουμε σοβαρά»

ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!