Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Λυδία Κονιόρδου: «Υπερβολές τα περί βανδαλισμού, απλά κάποιες κυρίες… άπλωναν λάδι στα εκθέματα»!
[MonoNews]: Λυδία Κονιόρδου: «Υπερβολές τα περί βανδαλισμού, απλά κάποιες κυρίες… άπλωναν λάδι στα εκθέματα»!

[MonoNews]: Λυδία Κονιόρδου: «Υπερβολές τα περί βανδαλισμού, απλά κάποιες κυρίες… άπλωναν λάδι στα εκθέματα»!

Λυδία Κονιόρδου, υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Να υποβαθμίσει το περιστατικό βανδαλισμού εκθεμάτων στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας επιχείρησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Το περασμένο Σάββατο, δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιήγησης τους στις αίθουσες του μουσείου, έριχναν λάδι στα εκθέματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές σε ένα μέρος των εκθεμάτων, παρά το γεγονός πως στο μουσείο εκείνη την ώρα βρίσκονταν 20 φύλακες.

Η κ. Κονιόρδου κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, αλλά και την επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Αρχαιοφυλάκων, στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon.

«Δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό, ίσως είναι υπερβολική αυτή η έκταση. Θεωρούμε ότι ήταν κάποιες κυρίες οι οποίες άπλωναν κάποιο λάδι. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι δεν έγινε αντιληπτό και αυτό ερευνούμε, πώς έγινε και δεν έγινε αντιληπτό», ανέφερε η υπουργός.

Η υπουργός δήλωσε ότι οι ζημιές στα εκθέματα αποκαταστάθηκαν άμεσα, ενώ συμπλήρωσε ότι «σαν υπουργείο ερευνούμε το περιστατικό. Είχε είκοσι φύλακες, ποιος ξέρει τώρα τι έγινε… δεν είχε και πολύ κόσμο, αυτά ερευνούμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!