Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Λιαργκόβας: Οι αγορές φοβούνται την επιστροφή του «δώσ’ τα όλα» – Κρίνουν τι λέγεται και είναι εκδικητικές
[MonoNews]: Λιαργκόβας: Οι αγορές φοβούνται την επιστροφή του «δώσ’ τα όλα» – Κρίνουν τι λέγεται και είναι εκδικητικές

[MonoNews]: Λιαργκόβας: Οι αγορές φοβούνται την επιστροφή του «δώσ’ τα όλα» – Κρίνουν τι λέγεται και είναι εκδικητικές

Παναγιώτης Λιαργκόβας, τέως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

H καχυποψία των αγορών γύρω από την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση μετά την έξοδο από το μνημόνιο είναι, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λιαργκόβα, ο λόγος που η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου συνεχίζει να βρίσκεται στα ύψη, παρά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου δεν έχει πέσει κάτω από το 4% μετά την 21η Αυγούστου, ενώ την Παρασκευή επέστρεψε στο επίπεδο του 4,40%, σε υψηλό δύο μηνών. Σύμφωνα με τον τέως επικεφαλής του Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, «το έλλειμμα λόγων – πράξης παραμένει, και σε αυτό οφείλεται η υψηλή απόδοση του δεκαετούς ομολόγου».

Ο καθηγητής Οικονομικών υποστήριξε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως οι αγορές φοβούνται το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ενώ δεν υπάρχει αξιοπιστία στην οικονομική πολιτική. «Μας βλέπουν με καχυποψία και θεωρούν ότι το «δώσ’ τα όλα» μπορεί να επαναληφθεί» δήλωσε ο κ. Λιαργκόβας.

Ο κ. Λιαρκόβας δήλωσε πως «υπήρξαν λάθη στον τρόπο που εφαρμόστηκαν τα μνημόνια». «Χρειάζεται έμφαση στην ανάπτυξη, στο ΑΕΠ, οι φόροι και οι εισφορές πρέπει να μειωθούν…», τόνισε, ενώ διερωτήθηκε «γιατί να μην έχουμε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδιωτικά ιδρύματα όπως στην Κύπρο που συνεισφέρουν στο ΑΕΠ;»

Ερωτηθείς για την περικοπή των συντάξεων σημείωσε ότι «είναι νωρίς ακόμα για να πούμε αν δεν θα κοπούν οι συντάξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!