Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Λιανεμπόριο VS Προμηθευτές: Ο ακήρυχτος πόλεμος και ο παράγοντας Μασούτης
[MonoNews]: Λιανεμπόριο VS Προμηθευτές: Ο ακήρυχτος πόλεμος και ο παράγοντας Μασούτης

[MonoNews]: Λιανεμπόριο VS Προμηθευτές: Ο ακήρυχτος πόλεμος και ο παράγοντας Μασούτης

Μπορεί δημόσια να μιλάνε για μια συνηθισμένη πρακτική, η οποία χρονολογείται από τις απαρχές του εμπορίου, ωστόσο πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν κρύβουν την έντονη δυσαρέσκεια τους και κάποιες φορές την αγανάκτησή τους για την πίεση που ασκούν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ο λόγος για τους προμηθευτές του λιανεμπορίου, οι οποίοι νιώθουν στο πετσί τους την συγκέντρωση του κλάδου σε λίγους και ισχυρούς ομίλους και εκτιμούν πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο ασφυκτικά το επόμενο διάστημα. Καταλυτικό ρόλο στην κλιμάκωση της πίεσης εκτιμάται πως θα παίξει η εξαγορά της Προμηθευτικής από τον Μασούτη και η κάθοδος του τελευταίου στην αγορά της Αθήνας.

Όπως λένε στελέχη από τον χώρο των προμηθευτών, αργά ή γρήγορα οι βασικοί ανταγωνιστές του θα ζητήσουν μεγαλύτερες και καλύτερες παροχές για να ανακόψουν τη δυναμική της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας και ταυτόχρονα να θωρακίσουν την θέση τους.

Μάλιστα, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβουν τον σκεπτικισμό τους για τις εξελίξεις, σημειώνοντας πως δεν ξέρουν που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Όπως λένε, ήδη κινούνται στα όρια των αντοχών τους και τονίζουν πως επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος των προσφορών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ράφια αφού οι μεγάλες αλυσίδες δεν είναι διατεθειμένες να μειώσουν τα κέρδη τους. Υπενθυμίζουν πως η κατάρρευση του Μαρινόπουλου άφησε τεράστια φέσια κυρίως στους μικρότερους προμηθευτές, τα οποία δεν πληρώθηκαν ποτέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!