Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Σ. Λαζαρίδης στο Bloomberg: Αυτές είναι οι εισηγμένες που ενδιαφέρουν τους ξένους επενδυτές
[MonoNews]: Σ. Λαζαρίδης στο Bloomberg: Αυτές είναι οι εισηγμένες που ενδιαφέρουν τους ξένους επενδυτές

[MonoNews]: Σ. Λαζαρίδης στο Bloomberg: Αυτές είναι οι εισηγμένες που ενδιαφέρουν τους ξένους επενδυτές

Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σϋμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Στα σχέδια μεμονωμένων εισηγμένων επιχειρήσεων και όχι τόσο στην οικονομία επικεντρώνονται, κατά κύριο λόγο, φέτος οι ξένοι επενδυτές, υποστήριξε ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg στο περιθώριο του 13ου Roadshow στο Λονδίνο.

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης επισήμανε τη μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε από την πλευρά των εισηγμένων επιχειρήσεων, που έδωσαν το «παρών» με 31 συμμετοχές, αριθμός που είχε να καταγραφεί από το 2009. Εκτίμησε, επίσης, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το χρηματοπιστωτικό κλάδο, ενώ σημείωσε ότι τα τελευταία επτά χρόνια είδαμε διαφορετικά κύματα ενδιαφέροντος από επενδυτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που κάνει τις ελληνικές επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν είναι η σημαντική αύξηση των καθαρών εσόδων, η οποία ανήλθε φέτος στο 32% φέτος, ενώ, όπως πρόσθεσε, την τελευταία πενταετία καταγράφεται 70% αύξηση στα EBITDA.

Ερωτηθείς πόσο απασχολεί τους ξένους επενδυτές το πολιτικό κλίμα και οι επερχόμενες εκλογές, σημείωσε ότι η πολιτική κατάσταση απασχολεί πάντα τους επενδυτές αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είδαμε απόσυρση ενδιαφέροντος.

Οι επενδυτές εστιάζουν περισσότερο στα σχέδια των επιχειρήσεων, τα σχέδια και τις προβλέψεις τους για το πώς θα κινηθούν τα επόμενα χρόνια. Το μακροοικονομικό περιβάλλον έρχεται σε δεύτερο πλάνο, συμπλήρωσε.

Εκτίμησε, τέλος, ότι η έλλειψη εισαγωγών εταιρειών (IPOs) είναι η αχίλλειος πτέρνα για το ελληνικό χρηματιστήριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!