Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Λ. Λαμπριανίδης: Δεν αποκλείονται οι μεγάλες επιχειρήσεις από τον αναπτυξιακό
[MonoNews]: Λ. Λαμπριανίδης: Δεν αποκλείονται οι μεγάλες επιχειρήσεις από τον αναπτυξιακό

[MonoNews]: Λ. Λαμπριανίδης: Δεν αποκλείονται οι μεγάλες επιχειρήσεις από τον αναπτυξιακό

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Λόης Λαμπριανίδης, γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των μεγάλων επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ο κ. Λαμπριανίδης διαβεβαίωσε πως δεν υφίσταται ζήτημα αποκλεισμού των μεγάλων επιχειρήσεων από την ενίσχυση των επενδυτικών τους σχεδίων από το καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας του αναπτυξιακού νόμου 4399/16. Συμπλήρωσε, επιπλέον, ότι ορισμένοι περιορισμοί υφίστανται μόνο σε ό,τι αφορά στις κρατικές ενισχύσεις και ότι αυτό συμβαίνει για λόγους τήρησης των κανονισμών του πλαισίου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δηλώσεις του κ. Λαμπριανίδη σχετικά με τη συμμετοχή των μεγάλων επιχειρήσεων στον αναπτυξιακό νόμο έγινε με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, που είχε τίτλο «Να σταματήσει ο αποκλεισμός μεγάλων εταιριών από τον Αναπτυξιακό».

Πάνω στη θέση αυτής της επιστολής, ο κ. Λαμπριανίδης σημείωσε ότι «αυτό που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, και σε συμμόρφωση με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και ειδικότερα τον Κανονισμό 651/2014 της Επιτροπής της 17 Ιουνίου 2014, είναι ότι σε περίπτωση επενδυτικών σχεδίων, που έχουν ως κύριο τόπο εγκατάστασης συγκεκριμένες περιοχές (για την Ελλάδα τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου), οι ενισχύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις χορηγούνται μόνο σε αρχική επένδυση, για νέα οικονομική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δηλαδή, κατά τον σχετικό ορισμό, οι μεγάλες επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους και δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επένδυση στον ίδιο ακριβώς κλάδο στην ίδια Περιφέρεια, μπορούν όμως να επενδύσουν, στις δύο αυτές περιφέρειες, σε άλλο κλάδο και στις υπόλοιπες περιφέρειες σε όλους τους κλάδους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!