Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τι κρύβει το ρεκόρ ανόδου κατά 40% στις καταθέσεις της Eurobank
[MonoNews]: Τι κρύβει το ρεκόρ ανόδου κατά 40% στις καταθέσεις της Eurobank

[MonoNews]: Τι κρύβει το ρεκόρ ανόδου κατά 40% στις καταθέσεις της Eurobank

Η καταθετική βάση της Eurobank στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 1,3 δισ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Διάστημα κατά το οποίο οι νέες εισροές αποταμιευτικών κεφαλαίων «έτρεξαν» με ρυθμό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ την εβδομάδα, κατά μέσο όρο.

Η επίδοση αυτή έρχεται να ισοφαρίσει το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει η τράπεζα στον νευραλγικό τομέα της προσέλκυσης καταθέσεων, τα τελευταία… 13 τρίμηνα. Δηλαδή από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, όταν και λίγο μετά από την επιβολή των capital controls, η καταθετική στάθμη της Eurobank είχε βρεθεί στο χαμηλότερο σημείο της. Ήτοι στα επίπεδα των 21,5 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχη αύξηση καταθέσεων κατά 1,3 δισ. ευρώ είχε πετύχει η Eurobank και στο πρώτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Σε ολόκληρη τη διάρκεια της οποίας οι ελληνικές καταθέσεις της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 4,2 δισ. και διαμορφώθηκαν πλέον στα 28,8 δισ. ευρώ.

Τα ιδιαίτερα σημαντικά αυτά δεδομένα για το γενικότερο οικονομικό status της τράπεζας, έρχονται να καταδείξουν την αποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης, ορθολογικής πολιτικής από τον CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία .

Αναμφίβολα, η αποκλιμάκωση του ρίσκου της χώρας, όπως επίσης και μια σειρά άλλων παραγόντων, στους οποίους συγκαταλέγονται η απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς από τον «ζυγό» των capital controls, η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού συναλλάγματος, αλλά και η γενικευμένη χρήση των συναλλαγών με κάρτες, έχουν επιδράσει θετικά στην αύξηση των καταθέσεων και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!