Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Κρίσιμες ώρες για το Νεώριο Σύρου: Νέα συνεδρίαση του ΕΦΚΑ για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης
[MonoNews]: Κρίσιμες ώρες για το Νεώριο Σύρου: Νέα συνεδρίαση του ΕΦΚΑ για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης

[MonoNews]: Κρίσιμες ώρες για το Νεώριο Σύρου: Νέα συνεδρίαση του ΕΦΚΑ για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την υπόθεση διάσωσης των ναυπηγείων Σύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται –εκτός απροόπτου- να συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ, για να αποφανθεί επί του σχεδίου εξυγίανσης των ναυπηγείων και κυρίως στο κομμάτι που αφορά στη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ που οφείλει η επιχείρηση σε έως 280 δόσεις.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ για την υπόθεση αυτή. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση την περασμένη Πέμπτη, όπου τα μέλη του ζήτησαν κάποιες μέρες προθεσμία για να εξετάσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου, προτού λάβουν την τελική απόφασή τους.

Υπενθυμίζεται πως η έγκριση του διοικητικού συμβούλιου του ΕΦΚΑ επί του σχεδίου εξυγίανσης είναι το τελευταίο βήμα μιας μακράς πορείας, για να προχωρήσει η διαδικασία διάσωσης του Νεωρίου Σύρου βάση του άρθρου 106δ του πτωχευτικού κώδικα (στα πρότυπα της διάσωσης του Μαρινόπουλου).

Η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπει την είσοδο νέου επενδυτή στην επιχείρηση και τη γενναία ρύθμιση των χρεών της, υπό την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης της πλειονότητας των πιστωτών (άνω του 60%). Επιπλέον, η συμφωνία αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί από το δικαστήριο που εδρεύει η επιχείρηση.

Πηγές προσκείμενες στον υποψήφιο επενδυτή, την αμερικάνικη Onex Shipyards δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση του ΕΦΚΑ παρότι υπάρχει δέσμευση του υπουργού Εργασίας, τονίζοντας πως όλοι οι υπόλοιποι πιστωτές που εμπλέκονται έχουν ήδη ανάψει το «πράσινο φως» ενώ υπάρχει και η κυβερνητική βούληση να προχωρήσει το θέμα το συντομότερο δυνατό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!