Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Το «κρυφό παιχνίδι» του Paulson και οι ανατροπές στη «μάχη» για τον νέο CEO στην Alpha Bank
[MonoNews]: Το «κρυφό παιχνίδι» του Paulson και οι ανατροπές στη «μάχη» για τον νέο CEO στην Alpha Bank

[MonoNews]: Το «κρυφό παιχνίδι» του Paulson και οι ανατροπές στη «μάχη» για τον νέο CEO στην Alpha Bank

John Paulson. Επικεφαλἠς Paulson & Co

Αποφεύγει να βγει στο προσκήνιο. Θέλει να δείχνει «προς τα έξω» ότι είναι αποστασιοποιημένος. Αμέτοχος των εξελίξεων. Στο παρασκήνιο όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπάρχει έντονη και κλιμακούμενη κινητικότητα. Με μυστικές διαβουλεύσεις, πολύπλευρες διεργασίες και κρίσιμες επαφές. Δηλαδή όλα όσα συνηγορούν ότι ο 63χρονος Αμερικανός μεγαλοδιαχειριστής John Paulson (Τζον Πόλσον) επιχειρεί να κάνει το δικό του παιχνίδι στρατηγικής, πάνω στην άτυπη σκακιέρα της διαδοχής, στην κορυφαία βαθμίδα της διοικητικής ιεραρχίας, της Alpha Bank.

To ερώτημα που κυριαρχεί στην παρούσα φάση είναι αν όντως ο Πόλσον θα καταφέρει να περάσει τη δική του ατζέντα στις επικείμενες αποφάσεις. Κάτι που ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί προβληματισμούς και αβεβαιότητα, που ως ένα βαθμό αντικατοπτρίζονται και στο εσωτερικό της ελληνικής τράπεζας. Όπου το «στοίχημα» της διαδοχής του επί 13 χρόνια CEO Δημήτρη Μαντζούνη, χαρακτηρίζεται πλέον εξαιρετικά αμφίρροπο.

Την ίδια στιγμή και κάτω από αυτές τις συνθήκες, υψηλόβαθμα στελέχη που είχαν τον τίτλο του «φαβορί» φέρονται να έχουν χάσει την κεκτημένη δυναμική τους, ενώ άλλα που ξεκίνησαν σαν «αουτσάιντερ», παίζουν τώρα πιο δυνατά, για να πάρουν το «χρίσμα» του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στην Alpha Bank.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του 50χρονου Γενικού Διευθυντή Βασίλη Ψάλτη, που έχει 11 χρόνια παρουσίας στην Alpha Bank και συγκαταλέγεται στα…new generation στελέχη της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!