Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: «Κούρεμα» μέχρι και 90% στους δανειολήπτες από τα funds που μπήκαν στα «κόκκινα» δάνεια
[MonoNews]: «Κούρεμα» μέχρι και 90% στους δανειολήπτες από τα funds που μπήκαν στα «κόκκινα» δάνεια

[MonoNews]: «Κούρεμα» μέχρι και 90% στους δανειολήπτες από τα funds που μπήκαν στα «κόκκινα» δάνεια

Δράση στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων που έχουν εξαγοράσει από τις συστημικές τράπεζες αναλαμβάνουν τα funds και, με τη σειρά τους, βγαίνουν στο «κυνήγι» της είσπραξης, προσφέροντας στους δανειολήπτες «κούρεμα» οφειλής μέχρι και 90%. Προς το παρόν, τα πακέτα δανείων που έχουν αλλάξει χέρια είναι επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις και χωρίς, ναυτιλιακά δάνεια, καθώς και καταναλωτικά δάνεια με και χωρίς εξασφαλίσεις, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις στεγαστικών δανείων.

Τα funds, ειδικά στα καταναλωτικά δάνεια, προσφέρουν στον δανειολήπτη «κούρεμα» της αρχικής οφειλής μέχρι και 90%, καθώς και πάλι έχουν κέρδος, με δεδομένο ότι τα καταναλωτικά –χωρίς εξασφαλίσεις- τα αγοράζουν σε τιμή 4-5 σέντ στα 100 και άλλη τόση εμφανίζεται να είναι η απαίτηση του fund.

«Σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλύτερα για τον δανειολήπτη να πάει η οφειλή του σε fund, καθώς μπορούν να πετύχουν «γενναίο κούρεμα», λέει στο mononews.gr υψηλόβαθμο στέλεχος συστημικής τράπεζας και συνεχίζει: «Τα fund δεν βιάζονται να εισπράξουν, έχουν αγοράσει φτηνά, δεν έχουν κανένα επόπτη να τα «κυνηγάει» να ξεφορτωθούν τα «κόκκινα», δεν καίνε προβλέψεις και για αυτό οι προτάσεις τους είναι ιδιαιτέρως ελκυστικές».

Στην περίπτωση των καταναλωτικών χωρίς εξασφαλίσεις, τα funds προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις στους δανειολήπτες, καθώς είναι πολύ λίγες είναι οι δικαστικές ενέργειες στις οποίες μπορούν να προβούν για να εισπράξουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!