Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Κουμουτσάκος: Αναγκάια η επούλωση των ελληνορωσικών σχέσεων το ταχύτερον δυνατόν – Ζητά ξανά ενήμερωση
[MonoNews]: Κουμουτσάκος: Αναγκάια η επούλωση των ελληνορωσικών σχέσεων το ταχύτερον δυνατόν – Ζητά ξανά ενήμερωση

[MonoNews]: Κουμουτσάκος: Αναγκάια η επούλωση των ελληνορωσικών σχέσεων το ταχύτερον δυνατόν – Ζητά ξανά ενήμερωση

Γιώργος Κουμουτσάκος

Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση για άμεση ενημέρωση στη Βουλή για τις Ελληνορωσικές σχέσης – στο οποίο δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου – επαναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Με μια προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση, ο Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζει πως «ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς».

Παράλληλα, επισημαίνει πως ενώ η διατήρηση των φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι διαχρονική επιλογή της Ελλάδας, παραμένει αυτονόητη αρχή πως κάθε χώρα θα πρέπει να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την αναφορά του Ρώσου πρωθυπουργού Μεντβέντεφ στο ψευδοκράτος σαν «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ως κλιμάκωση των αρνητικών εξελίξεων της τελευταίας χρονικής περιόδου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:

«Η διατήρηση φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι διαχρονική επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτονόητη είναι επίσης η αρχή κάθε χώρα να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της.

Υπό το πρίσμα αυτό, παρατηρούμε με έντονη ανησυχία τις αρνητικές εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος που έφτασαν μέχρι και την απαράδεκτη αναφορά του Ρώσου Πρωθυπουργού σε “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

Ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!