Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Κοτζιάς τρολάρει τους πάντες: Στο ΥΠΕΞ «ξέρουμε και τουρκικά»- Μπακογιάννη: Έχετε βαρέσει διάλυση!
[MonoNews]: Κοτζιάς τρολάρει τους πάντες: Στο ΥΠΕΞ «ξέρουμε και τουρκικά»- Μπακογιάννη: Έχετε βαρέσει διάλυση!

[MonoNews]: Κοτζιάς τρολάρει τους πάντες: Στο ΥΠΕΞ «ξέρουμε και τουρκικά»- Μπακογιάννη: Έχετε βαρέσει διάλυση!

Ο Νίκος Κοτζιάς τρολάρει τους πάντες (πρώην και νυν διπλωμάτες, εκπροσώπους ΜΜΕ, βουλευτές κτλ) σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τη θλιβερή εικόνα που εκπέμπει τις τελευταίες εβδομάδες το υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), τόσο με τις (τουλάχιστον) ατυχείς εμπνεύσεις του Γραφείου Τύπου στις επίσημες ανακοινώσεις για τις κλιμακούμενες δηλώσεις Ερντογάν, όσο και με το θέμα που προκλήθηκε από το ανεκδιήγητο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου περί «δημοψηφίσματος» στη Θράκη!

Στο υπουργείο ξέρουμε και τούρκικα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών και ζήτησε να σταματήσει η ανόητη αντιπολίτευση, που μόνο κακό κάνει»! Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας (sic) χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «γελοιότητα» (σ.σ. άραγε για ποιον;) τον ισχυρισμό ότι η ελληνική διπλωματία παρασύρθηκε από το λανθασμένο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για την επίμαχη δήλωση Ερντογάν περί δημοψηφίσματα στη Θράκη.  Το υπουργείο Εξωτερικών, είπε ο κ. Κοτζιάς, έβγαλε την ανακοίνωσή του «έχοντας διαβάσει τις δηλώσεις Ερντογάν στα τουρκικά από την ανάρτηση στο ίδιο το site της προεδρίας της Τουρκίας»!

Με άλλα λόγια ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών μιας χώρας που θέλει να σέβεται τον εαυτό της, μας λέει ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου πληροφορείται τις ΑΚΡΙΒΕΙΣ δηλώσεις του Τούρκου γείτονα από το site της Τουρκικής Προεδρίας και όχι από τον καθ’ ύλην αρμόδιο συνομιλητή του για τέτοιου είδους κρίσιμα θέματα : τον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία!

Αλλά ακόμα κι αν πάρουμε την εκδοχή του λανθασμένου τηλεγραφήματος από το επίσημο κρατικό πρακτορείο της χώρας, ένα σοβαρό υπουργείο Εξωτερικών δεν νοείται να σπεύδει να σχολιάσει ένα δημοσίευμα πριν πληροφορηθεί πρωτογενώς την ουσία και την ακριβή διατύπωση της δήλωσης ενός αρχηγού κράτους! Γενικά δεν γίνεται πουθενά να εκδίδεται επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ προτού συνομιλήσει με τον πρέσβη του ή έστω τον σύμβουλο πρεσβείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!