Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 6 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ο Κοντονής δίπλα στην Ηριάνα: Και οι δικαστές κάνουν λάθη
[MonoNews]: Ο Κοντονής δίπλα στην Ηριάνα: Και οι δικαστές κάνουν λάθη

[MonoNews]: Ο Κοντονής δίπλα στην Ηριάνα: Και οι δικαστές κάνουν λάθη

Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης

Ως «δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης την απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία η Ηριάννα παραμένει προφυλακισμένη, αφού απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής της. Παράλληλα, ο ίδιος μίλησε για απαράδεκτες και καταδικαστέες βιαιοπραγίες και λεκτικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του δικαστηρίου, ενώ φρόντισε ουσιαστικά να αποδοκιμάσει την σχετική απόφαση, λέγοντας ότι «και οι δικαστές άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη».

« Η στάση της αιτούσας – της κοπέλας που έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, καθ’ όλο το χρόνο υποδικίας της ήταν απολύτως υποδειγματική», είπε αρχικά και τόνισε ότι η Ηριάννα τήρησε όλα καταναγκαστικά δικονομικά μέτρα που της είχαν επιβληθεί και η ίδια σεβόμενη το δικανικό μας σύστημα αξιοποίησε τα δικονομικά εργαλεία για την άρση συγκεκριμένων περιοριστικών όρων που εμπόδιζαν την επιστημονική της εξέλιξη.

Ωστόσο, ο κ. Κοντονής αφήνοντας αιχμές προς του δικαστές, υποστήριξε ότι οι πολίτες απαιτούν από τη Δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους, την ώρα που χαρακτήρισε «περίεργο το γεγονός ότι ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για εμπόριο ναρκωτικών, μπορούν να έχουν το ευεργέτημα αναστολής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης τους, κι άλλες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη δεν μπόρεσε να πάρει το ευεργέτημα, ούτε από δικαστήριο που εκδίκασε υπόθεση, ούτε από αυτό που συνεδρίασε σήμερα».

Σε κάθε περίπτωση, σχολίασε ο κ. Κοντονής «πάνω απ’ όλα και οι δικαστές είναι άνθρωποι κι ως άνθρωποι κάνουν λάθη», αλλά τουλάχιστον σε αυτή την υπόθεση ο κώδικας ποινικής δικονομίας προβλέπει πολύ σύντομα δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης που θα κριθεί από το ίδιο δικαστήριο προφανώς από άλλη σύνθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!