Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Η win-win συμφωνία της Costamare με την Yang Ming
[MonoNews]: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Η win-win συμφωνία της Costamare με την Yang Ming

[MonoNews]: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Η win-win συμφωνία της Costamare με την Yang Ming

Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Eτών 46. Επικεφαλής COSTAMARE.

Win-win φαίνεται πως είναι η συμφωνία της ναυτιλιακής Costamare (συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Κ. Κωνσταντακόπουλου) με την Yang Ming Marine Transport για την οποία γράφαμε στο mononews.gr στα τέλη του προηγούμενου μήνα, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το deal.

Όπως γράφαμε στα τέλη Απριλίου , η Yang Ming αναζητούσε εταίρους για ένα project έως 14 νεότευκτων πλοίων panamax με μακροχρόνια ναύλωση. Ναυλομεσίτες ανέφεραν πως η Costamare και η ιαπωνική Shoei Kisen θα αναλάβουν από κοινού το project και θα μοιραστούν από πέντε πλοία η καθεμιά, χωρητικότητας 12.000 teu έκαστο.

Οι πληροφορίες αυτές πλέον επιβεβαιώνονται, ενώ πηγές του TradeWinds αναφέρουν πως και τα δέκα πλοία που θα ναυλώσει η Yang Ming θα απασχοληθούν για τουλάχιστον πέντε χρόνια, έναντι 30.000 δολαρίων ημερησίως το καθένα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Costamare κατάφερε να κλείσει το deal προσφέροντας τιμή χαμηλότερη κατά 550 δολάρια ημερησίως σε σχέση με την Ship Finance International (SFI) του John Fredriksen, που επίσης διεκδικούσε τη συμφωνία. “Η τιμή ναύλωσης της SFI ήταν ελαφρώς υψηλότερη”, ανέφερε μία πηγή με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με άλλες πηγές του TradeWinds, η Costamare έχει ήδη συμφωνήσει με τα ναυπηγεία Yangzijiang Shipbuilding για την κατασκευή των πέντε νεότευκτων πλοίων, με οψιόν για πέντε ακόμα, με την τιμή να ορίζεται στα 85 εκατομμύρια δολάρια για κάθε πλοίο και την παράδοσή τους να ξεκινά στο δεύτερο μισό του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!