Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Κλίμα αβεβαιότητας και αναταραχών στην ΔΕΗ
[MonoNews]: Κλίμα αβεβαιότητας και αναταραχών στην ΔΕΗ

[MonoNews]: Κλίμα αβεβαιότητας και αναταραχών στην ΔΕΗ

Σε μια δήλωση προέβη χθες (Παρασκευή 19 Μαΐου) ο διοικητής της ΔΕΗ, ως απάντηση στον υφυπουργό ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα ο οποίος είχε παγιώσει πρωτύτερα ένα από τα ουσιαστικότερα σχέδια της ΔΕΚΟ, το περίφημο project Μελίτη.

Πολλά είναι τα επικριτικά σχόλια που έχει δεχτεί το συγκεκριμένο έργο όχι μόνο γιατί έχει πολλά παρακλάδια ως προς το τι μέλει γενέσθαι κατά την υλοποίησή του, αλλά επίσης για τον τρόπο και τις διαδικασίες με τις οποίες η ΔΕΗ επέλεξε τον παρτενέρ της, δηλαδή την κινεζική CMEC.

Αυτή η διάσταση άλλωστε βρέθηκε και στο στόχαστρο της επιχειρηματολογίας του υφυπουργού ανάπτυξης, ο οποίος τόνισε ότι «τέτοιου είδους συνεργασίες πρέπει να γίνονται με ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες».

Την Παρασκευή 19 Μαΐου λοιπόν ο κ. Παναγιωτάκης απάντησε ξεκάθαρα στον κ. Πιτσιόρλα με γραπτή δήλωσή του ότι «η σύσταση κοινής Ανώνυμης Εταιρείας της ΔΕΗ με τη CMEC που θα κατασκευάσει τη 2η Μονάδα Μελίτη 2 ισχύος 450MW, αποτελεί εταιρική συνεργασία που δεν εμπίπτει στους νόμους και τις οδηγίες που αφορούν σε συμβάσεις έργων και προμηθειών».

Στο σημείο αυτό δημιουργείται και ένα σοβαρό ζήτημα. Εφόσον η ΔΕΗ θα εισφέρει στην κοινή εταιρεία τη μονάδα Μελίτη 1, ένα εργοστάσιο δικό της, αυτό πρέπει να γίνει με ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες και όχι με απευθείας διαπραγματεύσεις της διοίκησης της ΔΕΗ, όπως συνέβη στην περίπτωση της CMEC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!