Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 26 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χαλάρωση των Capital Controls – Όλες οι αλλαγές
[MonoNews]: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χαλάρωση των Capital Controls – Όλες οι αλλαγές

[MonoNews]: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χαλάρωση των Capital Controls – Όλες οι αλλαγές

Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls ανακοίνωσε πριν από λίγο η Κυβέρνηση, δημοσιεύοντας την απόφασή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Νωρίτερα, η Έφη Καραγιώργου αποκάλυψε πρώτη μέσα από το mononews.gr ότι η Κυβέρνηση ήταν έτοιμη να προχωρήσει μέσα στις επόμενες ώρες στις ανακοινώσεις που αφορούσαν τη χαλάρωση των περιορισμών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες παλαιότερου ρεπορτάζ της, το οποίο αποκαλύψαμε από τις 2 Νοεμβρίου.

Με βάση την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκε στο σχετικό Φύλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης άρρονται δυο σημαντικοί περιορισμοί που ίσχυαν έως τώρα.

1. Νέος λογαριασμός σε τράπεζα: Έως σήμερα, όποιο φυσικό πρόσωπο δεν έχει λογαριασμό σε τράπεζα απαγορεύεται να ανοίξει έκτος και εάν έχει βεβαίωση από τον εργοδότη του ότι εργάζεται. Ο περιορισμός αυτός αίρεται όπως επίσης και όλοι οι περιορισμοί σχετικά με το άνοιγμα λογαριασμού για επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει η απόφαση, θα επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα νέου λογαριασμού με υπεύθυνη δήλωση. Παράλληλα, γίνεται ενεργοποίηση των αδρανών λογαριασμών.

2. Φρέσκο χρήμα από το εξωτερικό: Έως τώρα όσοι φέρνουν χρήματα από τράεζες του εξωτερικού στα Ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα μπορούν στην συνέχεια να προχωρούν σε ανάληψη ολόκληρου του ποσού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!