Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Κύπρος: Κορυφώνονται οι ζυμώσεις για τον νέο διοικητή στην Κεντρική Τράπεζα-Όλα τα ονόματα
[MonoNews]: Κύπρος: Κορυφώνονται οι ζυμώσεις για τον νέο διοικητή στην Κεντρική Τράπεζα-Όλα τα ονόματα

[MonoNews]: Κύπρος: Κορυφώνονται οι ζυμώσεις για τον νέο διοικητή στην Κεντρική Τράπεζα-Όλα τα ονόματα

Στη δύση της θητείας της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη στη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, κλιμακώνονται οι συζητήσεις και η αναζήτηση του προσώπου που θα την αντικαταστήσει.

Τα επικρατέστερα σενάρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες του stockwatch, θέλουν να αναλαμβάνει τη διοίκηση ο νυν εκτελεστικός σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην έφορος της μονάδας αποκρατικοποιήσεων, Κωνσταντίνος Ηροδότου. Δεν υπάρχουν ακόμη έγκυρες πληροφορίες για το ότι έχει προσεγγιστεί επίσημα ο κ. Ηροδότου, ωστόσο όσοι γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος διαθέτει τόσο την αρμόζουσα εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική, όσο και την απαραίτητη πολιτική στήριξη, που χρειάζεται για το διορισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι, για τη θέση του διοικητή, είχε ακουστεί και το όνομα του Ανδρέα Περσιάνη, που αποτελεί μη εκτελεστικό μέλος στο Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας. Είχε ακουστεί επίσης το όνομα του Τάκη Αράπογλου, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα και προορίζεται για πρόεδρος του Δ.Σ της Τράπεζας Κύπρου . Κάποια από τα άλλα ονόματα που κατά καιρούς αναφέρονταν, έπαψαν να απασχολούν όσους βρίσκονται κοντά στις εξελίξεις, χωρίς αυτό να τους αποκλείει από τις αποφάσεις του προέδρου.

Από πλευράς της κυβέρνησης μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη δήλωση για το θέμα. Ανεπίσημα, υπάρχει μια τάση μη διάψευσης του ατόμου που ακούγεται για τη θέση, δηλαδή του κ. Ηροδότου, ωστόσο δεν αποκλείεται να διοριστεί και άλλο άτομο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!