Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Η Κίνα έχει ένα κρυφό απόθεμα 410 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει την οικονομία
[MonoNews]: Η Κίνα έχει ένα κρυφό απόθεμα 410 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει την οικονομία

[MonoNews]: Η Κίνα έχει ένα κρυφό απόθεμα 410 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει την οικονομία

Κρυμμένος ανά την Κίνα βρίσκεται ένας πακτωλός ρευστότητας μεγαλύτερος από την ετήσια οικονομική παραγωγή της Νορβηγίας.

Οι κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα ανά τη χώρα έχουν αποταμιευμένα συνολικά 2,8 τρισεκατομμύρια γουάν (410 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με ερευνητές της Industrial Bank, και τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από έσοδα που δεν έχουν ξοδευτεί, κέρδη από πωλήσεις γης, φόρους ή κέρδη από κρατικές επιχειρήσεις, αναμενόμενα έσοδα από ομόλογα και άλλες πηγές. Το σύνολο της αποθηκευμένης ρευστότητας ξεπερνά τον στόχο του ελλείμματος του εθνικού προϋπολογισμού των 2,38 τρισεκατομμυρίων γουάν για φέτος.

Αν και όλοι αυτοί οι πόροι είναι μάλλον απίθανο να ξοδευτούν ταυτόχρονα, το τεράστιο μέγεθός τους δείχνει ότι υπάρχει ένα “μαξιλάρι” διαθέσιμο για να προστατεύσει την οικονομία από αναταράξεις λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, πρόσθετη χρηματοδότηση μπορεί να προκύψει από κοινοπραξίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ή από τοπικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με το σημείωμα.

Τι συμβαίνει με τη Louis Vuitton; Καμμία απάντηση στις έμμεσες κατηγορίες για φοροδιαφυγή- Επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδας
«Κυνήγι» προμηθειών από τις τράπεζες – Έως 3 ευρώ η προμήθεια για τις κάρτες ξένων τραπεζών
Κ. Μαχαίρας: «Έρχεται νέος γύρος εξαγορών στα σούπερ μάρκετ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!