Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Κύκλοι Onex στο mononews.gr: «Μια νέα εποχή ξεκινάει για το Νεώριο – Επαναλειτουργεί άμεσα το ναυπηγείο»
[MonoNews]: Κύκλοι Onex στο mononews.gr: «Μια νέα εποχή ξεκινάει για το Νεώριο – Επαναλειτουργεί άμεσα το ναυπηγείο»

[MonoNews]: Κύκλοι Onex στο mononews.gr: «Μια νέα εποχή ξεκινάει για το Νεώριο – Επαναλειτουργεί άμεσα το ναυπηγείο»

Μια νέα εποχή ξεκινάει για το Νεώριο, υπογραμμίζουν στο mononews.gr κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Onex μετά τις αποφάσεις που έλαβε ο βασικός μέτοχος των ναυπηγείων στο πλαίσιο της πρόσφατης γενικής συνέλευσης.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες ο απερχόμενος ιδιοκτήτης αναμένεται να υπογράψει το σχέδιο εξυγίανσης και να αποχωρήσει οριστικά από το μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης, ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση και υποβολή του φακέλου διάσωσης στο Πρωτοδικείο Σύρου.

Παράλληλα με τις διαδικασίες μεταβίβασης, ο επερχόμενος νέος επενδυτής αποφάσισε να προχωρήσει στην ενδιάμεση επαναλειτουργία του ναυπηγείου μέσω τρίτης εταιρείας, της εταιρείας Σύρος Ελλάς ΙΚΕ προτού αναλάβει και επίσημα τον έλεγχό του.

Ήδη, ήρθε σε συμφωνία με την ΔΕΗ για την επαναηλεκτροδότηση της επιχείρησης.

Στο διάστημα αυτό, η Σύρος Ελλάς θα ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου, που τόσο διάστημα παρέμενε ανενεργό ενώ θα αναλάβει και κάποιες ελαφρές συντηρήσεις σκαφών, αξιοποιώντας το προσωπικό του Νεωρίου.

Για να ξεκινήσει η Σύρος Ελλάς έδωσε προσωπικές εγγυήσεις ο επικεφαλής της Onex, Πάνος Ξενοκώστας. «Είναι ένα άλλο ρίσκο που αναλαμβάνουμε σε αυτό το εγχείρημα», σημειώνουν κύκλοι της Onex, προσθέτοντας ωστόσο πως η ενδιάμεση λειτουργία θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην πλήρη επαναδραστηριοποίηση των ναυπηγείων γρηγορότερα από το χρονοδιάγραμμα ενώ θα στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!