Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Κέρδη ρεκόρ για το ευρωπαϊκό private banking
[MonoNews]: Κέρδη ρεκόρ για το ευρωπαϊκό private banking

[MonoNews]: Κέρδη ρεκόρ για το ευρωπαϊκό private banking

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθαν, το 2017, τα κέρδη για τις ευρωπαϊκές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του private banking, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ευρύτερος τραπεζικός κλάδος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων McKinsey, η πώληση επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών απέφερε στις 111 τράπεζες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα στη δυτική Ευρώπη κέρδη ρεκόρ ύψους 15,4 δισ. ευρώ το 2017, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση 14,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Για την UBS, που είναι και ο μεγαλύτερος «παίκτης» στον τομέα του private banking παγκοσμίως, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων για τις δραστηριότητες διαχείρισης περιουσίας της εκτός ΗΠΑ παρουσίασαν, το 2017, αύξηση 15% και διαμορφώθηκαν λίγο κάτω από τα 2,8 δισ. ελβετικά φράγκα (2,49 δισ. ευρώ).

Ενδεικτικό, όμως, των προοπτικών που εκτιμάται ότι έχει ο συγκεκριμένος τομέας για τις τράπεζες είναι ότι ο στόχος που έχει θέσει η UBS για την κερδοφορία της είναι να παρουσιάζει αύξηση κερδών 10%-15% ετησίως για τα επόμενα χρόνια, μετά και την ενοποίηση των αμερικανικών και των διεθνών δραστηριοτήτων της στον τομέα του wealth management σε έναν και μόνο βραχίονα από τις αρχές του 2018.

Η κερδοφορία των δυτικοευρωπαϊκών τραπεζών στον τομέα του private banking έχει αυξηθεί περίπου κατά 25% ή 3,1 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!