Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Κατερίνα Παπαλεξανδρή: Δεν αλλάζει χρονοδιάγραμμα και όδευση o ΤΑΡ
[MonoNews]: Κατερίνα Παπαλεξανδρή: Δεν αλλάζει χρονοδιάγραμμα και όδευση o ΤΑΡ

[MonoNews]: Κατερίνα Παπαλεξανδρή: Δεν αλλάζει χρονοδιάγραμμα και όδευση o ΤΑΡ

«Για ένα τόσο πολύπλοκο έργο υπάρχουν πολλές ανησυχίες και προκλήσεις. Εργαζόμαστε για να κατασκευάσουμε τον αγωγό με ασφάλεια εντός χρονοδιαγράμματος και εντός προϋπολογισμού». Αυτά ανέφερε σήμερα η γενική διευθύντρια για τον αγωγό φυσικού αερίου στην Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, απαντώντας σε ερώτηση για τις πιθανές επιπτώσεις της καθυστέρησης στην κατασκευή του αγωγού στην περιοχή της Καβάλας εξαιτίας τοπικών αντιδράσεων.

Στην περιοχή έχουν κατασκευαστεί τα 40 από τα 51 χιλιόμετρα της όδευσης η οποία έχει αλλάξει ήδη μία φορά στο παρελθόν και όπως τονίστηκε σήμερα δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει και πάλι καθώς «η συγκεκριμένη όδευση είναι καλύτερη δυνατή με βάση το σύνολο των κριτηρίων». «Προχωρούμε με βάση τις άδειες κατασκευής που έχουμε λάβει από το ελληνικό δημόσιο», τόνισε η κα Παπαλεξανδρή.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ο αγωγός θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2020. Το ελληνικό τμήμα έχει μήκος 550 χιλιόμετρα στα οποία έχει διαμορφωθεί η ζώνη εργασίας στα 532, έχουν ενωθεί οι αγωγοί στα 493, έχουν συγκροτηθεί σε 472, έχουν καλυφθεί με χώμα 394 χιλιόμετρα τάφρου και 280 χιλιόμετρα γης βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης.

Ο αγωγός θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 10 δισ. κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο, που θα προέρχονται από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν, με δυνατότητα διπλασιασμού στα 20 δισ. σε επόμενο στάδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!