Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Κατάσχουν τα πάντα οι εφορίες: Σπίτια, λεφτά και οικόπεδα. Όλο το σχέδιο από εδώ και στο εξής
[MonoNews]: Κατάσχουν τα πάντα οι εφορίες: Σπίτια, λεφτά και οικόπεδα. Όλο το σχέδιο από εδώ και στο εξής

[MonoNews]: Κατάσχουν τα πάντα οι εφορίες: Σπίτια, λεφτά και οικόπεδα. Όλο το σχέδιο από εδώ και στο εξής

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι τρομακτικά: Πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι (δηλαδή περίπου οι μισοί!) έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες, προφανώς αδυνατώντας να πληρώσουν τους εξοντωτικούς φόρους που τους ζητούνται από το κράτος.

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει δύο επιλογές: είτε να αναθεωρήσει τη φορολογική του πολιτική, ώστε να εξορθολογιστεί το φορολογικό σύστημα, να αρθούν οι αδικίες και να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση των πολιτών, είτε να προχωρήσει σε κατασχέσεις μετρητών και περιουσιακών στοιχείων, ώστε να πάρει τα λεφτά του το κράτος με το ζόρι, σαν κοινός εκβιαστής. Μαντέψτε τι από τα δύο γίνεται τελικά…

Φυσικά το δεύτερο. Μπορούν άλλωστε να το επιβεβαιώσουν αυτό οι χιλιάδες φορολογούμενοι που έπεσαν… θύματα των «αναγκαστικών μέτρων» της εφορίας, στο πλαίσιο των οποίων στο πρώτο εννιάμηνο του έτους έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ακινήτων, αλλά ακόμα και εισοδημάτων από ενοίκια. Μάλιστα, ήδη τον Αύγουστο οι συνολικές κατασχέσεις ξεπέρασαν  τις 770.000, όταν για ολόκληρο το 2015 ανέρχονταν σε 695.000!

Η αύξηση αυτή των κατασχέσεων δείχνει ότι οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν… αγριέψει και δε διστάζουν πλέον να «ξαφρίσουν» οτιδήποτε δεν προστατεύεται από τη φορολογική νομοθεσία ως ακατάσχετο, σε ένα όχι πρωτοφανές, αλλά πρωτοφανούς έκτασης εισπρακτικού αμόκ, που σίγουρα δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!