Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Καταγγέλλουν ωμές παρεμβάσεις στους δικαστές του ΣτΕ! Μαξίμου: Σε επικίνδυνο αντιθεσμικό κατήφορο η ΝΔ
[MonoNews]: Καταγγέλλουν ωμές παρεμβάσεις στους δικαστές του ΣτΕ! Μαξίμου: Σε επικίνδυνο αντιθεσμικό κατήφορο η ΝΔ

[MonoNews]: Καταγγέλλουν ωμές παρεμβάσεις στους δικαστές του ΣτΕ! Μαξίμου: Σε επικίνδυνο αντιθεσμικό κατήφορο η ΝΔ

Οξύνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και το θεσμό της Δικαιοσύνης. Σχολιάζοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από την περίφημη πια διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το νόμο Παππά, ο Mάκης Βορίδης και Ευάγγελος Βενιζέλος κατήγγειλαν ανοικτά παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και εκβιασμούς δικαστών. Με τη σειρά του το Μαξίμου απάντησε στα πυρά της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επικίνδυνο αντιθεσμικό κατήφορο.

«Ορισμένες φορές οι παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης έχουν χαρακτήρα ανοιχτό», παρατήρησε ο κ. Βορίδης, «όταν  για παράδειγμα όταν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν δίνει ούτε μία  πιθανότητα να ακυρώσει στο ΣτΕ το διαγωνισμό για τις άδειες και πρόβλεψε ότι δεν πρόκειται να ακυρώσει τον διαγωνισμό», και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα  ότι υπαγόρευσε την έννοια του δημόσιου συμφέροντος στους δικαστές.

Στο στόχαστρο του κ. Βορίδη βρέθηκαν και δικαστικοί λειτουργοί («κάποιοι δικαστές προφανώς φταίνε και προφανώς φταίνε και αυτοί που βρίσκονται στην ηγεσία των δικαστών»), ενώ στην ερώτηση αν η Νέα Δημοκρατία θα συναινέσει τελικά στη σύσταση του ΕΣΡ, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός: «Με τον κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!