Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Οι καρχαρίες στο δωμάτιο: O μεγαλοξενοδόχος που κάνει αγωγές σε Πειραιώς και Eurobank επειδή του ζητάνε να πληρώσει δάνεια 130 εκατ.
[MonoNews]: Οι καρχαρίες στο δωμάτιο: O μεγαλοξενοδόχος που κάνει αγωγές σε Πειραιώς και Eurobank επειδή του ζητάνε να πληρώσει δάνεια 130 εκατ.

[MonoNews]: Οι καρχαρίες στο δωμάτιο: O μεγαλοξενοδόχος που κάνει αγωγές σε Πειραιώς και Eurobank επειδή του ζητάνε να πληρώσει δάνεια 130 εκατ.

Οι Έλληνες τραπεζίτες εως τώρα (κάποιοι το κάνουν ακόμα) έκαναν ενα μεγάλο λάθος: Προστάτευαν καμμία 150αριά γνωστούς επιχειρηματίες που ο καθένας τους χρωστάει απο 100 εκατ ευρω και πάνω , και έχει να πληρώσει δόσεις για κάποια χρόνια. Κλασικό παράδειγμα στον χώρο της χαλυβουργίας και των ξενοδοχείων. Εαν δούμε τα νούμερα (έσοδα και δάνεια) πολλών επιχειρήσεων που ανήκουν σε διάσημους για το life style τους businessman , οι εταιρίες τους έπρεπε να εχουν κλείσει εδώ και χρόνια (κλασικό παράδειγμα απο τον χώρο του τύπου ο ΔΟΛ που έπρεπε να σταματήσει την λειτουργία του 10 χρόνια πριν). Δηλαδή εως τώρα οι τραπεζίτες θεωρούσαν καλύτερο να κρατάνε στην ζωή μια εταρία χρεωκοπημένη επειδή έχει διάσημο ιδιοκτήτη αντί να την κλείσουν και να ρευστοποιήσουν την περιουσία του. Από την άλλη φυσικά ένας μικρός επιχειρηματίας ζητάει σήμερα χρηματοδότηση 50.000 ευρώ για να αναπτυχθεί και δεν του δίνουν.

Οι καρχαρίες – επιχειρηματίες εχουν αποθρανσυθεί. Υπάρχει ξενοδόχος που έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλες μονάδες σε νησί του Αιγαίου. Εχει χρέη πάνω απο 130 εκατ.ευρώ και αντί να πληρώσει (τα έχει τα λεφτά), κάνει αγωγές σε υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank επειδή του ζητάνε τα λεφτά. Οι αγωγές στρέφονται και κατά απλών υπαλλήλων των δύο τραπεζών χωρίς οι ιδιοι να έχουν καμμία ευθύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!