Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Καμπανάκι από τους ξενοδόχους: Μειώθηκε η ικανοποίηση των επισκεπτών της Αθήνας
[MonoNews]: Καμπανάκι από τους ξενοδόχους: Μειώθηκε η ικανοποίηση των επισκεπτών της Αθήνας

[MonoNews]: Καμπανάκι από τους ξενοδόχους: Μειώθηκε η ικανοποίηση των επισκεπτών της Αθήνας

Το ξενοδοχείο “Ποσειδώνιον” στις Σπέτσες δια χειρός Δήμητρας Μέρμηγκα

Την μείωση της ικανοποίησης των επισκεπτών από την εμπειρία της Αθήνας κατέγραψε η Έρευνα «Περί ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε το φετινό καλοκαίρι και φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα από 1η Ιουλίου έως και 20 Οκτώβριου 2017 σε ξενοδοχεία – μέλη της ΕΞΑΑΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που επεξεργάστηκε η GBR Consulting, η συνολική αξιολόγηση της εμπειρίας των τουριστών από 8/10 το 2015, μειώθηκε σε 7,9/10 το 2016 και σε 7,7/10 το 2017, ενώ το ποσοστό των τουριστών που θα σύστηνε την Αθήνα σε άλλους, μειώθηκε σταδιακά από 95% το 2015, σε 94% το 2016 και σε 91% το 2017.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ Αλέξανδρος Βασιλικός από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ένωσης, «μπορεί, αυτή τη στιγμή οι αριθμοί να δείχνουν στοιχεία ανάκαμψης σε σχέση με το αρνητικό παρελθόν (2008 -2013), ωστόσο, θα ήταν λάθος να σταθούμε μόνο σε μια ποσοτική προσέγγιση. Αν θέλουμε πραγματικά να δούμε πού βρισκόμαστε, θα πρέπει να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα της Αθήνας με τον ανταγωνισμό. Την ώρα που τα ξενοδοχεία της Αθήνας δεν καταγράφουν περισσότερες από 3 εκ. αφίξεις αλλοδαπών, ανταγωνίστριες της Αθήνας πόλεις εξακολουθούν να προσελκύουν διπλάσιους επισκέπτες».

Ο κ. Βασιλικός έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι η ικανοποίηση των επισκεπτών από τον προορισμό φθίνει σταθερά κατ’ έτος, τονίζοντας ότι μπορεί οι δείκτες ικανοποίησης των επισκεπτών, αυτή τη στιγμή να μην θεωρούνται αρνητικοί, ωστόσο η τάση τους όμως είναι καθοδική για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!