Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Καμίνης: Κανένας χώρος στην Χρυσή Αυγή – Με μήνυση απάντησε ο Κασιδιάρης
[MonoNews]: Καμίνης: Κανένας χώρος στην Χρυσή Αυγή – Με μήνυση απάντησε ο Κασιδιάρης

[MonoNews]: Καμίνης: Κανένας χώρος στην Χρυσή Αυγή – Με μήνυση απάντησε ο Κασιδιάρης

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη να μην παραχωρηθεί δημόσιος χώρος στη Χρυσή Αυγή προκειμένου να στήσει προεκλογικό περίπτερο.

Η πρόταση του Γιώργου Καμίνη πέρασε με ψήφους 26 υπέρ, 1 κατά 1 αποχή και 1 άκυρο.

«Δεν θα παραχωρήσουμε στη Χρυσή Αυγή κανέναν από τους διαθέσιμους δημόσιους χώρους για προεκλογική προβολή, γιατί λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση» ήταν η εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων.

«Όλα τα δικαιώματα, το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, είτε από μεμονωμένα άτομα, είτε από συλλογικούς φορείς, όπως είναι τα σωματεία και τα πολιτικά κόμματα, δεν είναι απεριόριστο. Τελεί και αυτό υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Συντάγματος. Και επειδή μιλάμε για ευρωεκλογές, αποτελεί ευρωπαϊκή κατάκτηση το γεγονός ότι ο λόγος μίσους έχει ποινικοποιηθεί σχεδόν στο σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο κ. Καμίνης.

«Ο λόγος μίσους που εισάγει διακρίσεις με βάση κριτήρια φυλετικά, εθνοτικά, θρησκευτικής πίστης ή σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι ένας λόγος ο οποίος είναι έξω από τα όρια της έννομης τάξης. Ακόμα και ιεράρχης, καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη, με βάση τις διατάξεις αυτές. Επομένως, απέναντι σε πολιτικά κόμματα ή παρατάξεις που πρεσβεύουν αυτές τις απόψεις, δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής της έννομης τάξης».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!