Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: John Fredriksen: Γιατί ο Νορβηγός εφοπλιστής επενδύει 2,1 εκατ. σε εταιρεία φυσικού αερίου – Τι βλέπει
[MonoNews]: John Fredriksen: Γιατί ο Νορβηγός εφοπλιστής επενδύει 2,1 εκατ. σε εταιρεία φυσικού αερίου – Τι βλέπει

[MonoNews]: John Fredriksen: Γιατί ο Νορβηγός εφοπλιστής επενδύει 2,1 εκατ. σε εταιρεία φυσικού αερίου – Τι βλέπει

John, Ceiliie και Kathrine Fredriksen.

Ο όμιλος του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen προχώρησε στην εξαγορά ενός εκατομμυρίου μετοχών της ναυτιλιακής Avance Gas Holdings στα πλαίσια της δεύτερης αύξησης κεφαλαίου που πραγματοποίησε η τελευταία, στην οποία συγκεντρώθηκαν κεφάλαια ύψους 60 εκατ. δολαρίων.

Ειδικότερα, μετά την εξαγορά αυτή, η εταιρεία Hemen Holding Ltd. αύξησε το ποσοστό του ομίλου Fredriksen (στον οποίο και υπάγεται) στη νορβηγική ναυτιλιακή – της οποίας ηγείται ο Christian Andersen και δραστηριοποιείται στις μεταφορές φυσικού αερίου – σε παραπάνω από 10%. Η Hemen Holding αγόρασε το 1 εκατομμύριο μετοχές στην τιμή των 2,1 δολαρίων και πλέον το μερίδιό της στην Avance Gas ανέρχεται στις 6,4 εκατομμύρια μετοχές, διαμορφώνοντας παράλληλα το ποσοστό της στο 9,9%.

Επιπλέον, η ναυτιλιακή Frontline , συμφερόντων Fredriksen, αποτελεί κάτοχο 442.000 μετοχών της Avance Gas, γεγονός που ανεβάζει το ποσοστό συμμετοχής του ομίλου του Νορβηγού εφοπλιστή συνολικά στο 10,62%.

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Όσλο Avance Gas – η οποία διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο 14 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τύπου VLGC – πραγματοποίησε τη δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με στόχο να ελαφρύνει το ιδιαίτερα υψηλό της χρέος. Η αρχική προσφορά, η οποία προσέλκυσε κεφάλαια ύψους 55 εκατ. δολαρίων, υπερκαλύφθηκε με αποτέλεσμα να προστεθούν ακόμη 5 εκατ. δολάρια και η εταιρεία να συγκεντρώσει συνολικά 60 εκατ. δολάρια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!