Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Jim Sage: Το ΗΤΑ πρέπει να διέπεται από ορισμένες αρχές
[MonoNews]: Jim Sage: Το ΗΤΑ πρέπει να διέπεται από ορισμένες αρχές

[MonoNews]: Jim Sage: Το ΗΤΑ πρέπει να διέπεται από ορισμένες αρχές

πρόεδρος του PIF, κ. Jim Sage

Στις αρχές από τις οποίες πρέπει να διέπεται το ΗΤΑ, έτσι ώστε το να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο, τόνισε ο πρόεδρος του PIF (PhRMA Innovation Forum) κ. Jim Sage, κατά τη διάρκεια του 2ου Συνέδριου ΗΤΑ για τη βιωσιμότητα του συστήματος. 

Όπως ανέφερε ο κ. Sage, το ΗΤΑ αποτελεί μια ευκαιρία για να αναδειχθεί η μεγάλη αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας τόσο για την υγεία όσο και την οικονομία στη χώρα μας. Με τη βοήθεια της φαρμακευτικής καινοτομίας έχει αυξηθεί ο μέσος όρος ζωής για τους Έλληνες κατά περίπου 1 χρόνο, έχουν μειωθεί σε πολλές περιπτώσεις οι ανάγκες νοσηλείας, έχουν μειωθεί αναπηρίες σχετιζόμενες με νόσους και έχει αυξηθεί η ποιότητα ζωής. «Όταν για παράδειγμα επενδύεται 1 δολάριο στα εμβόλια, το κέρδος για τη δημόσια υγεία φτάνει τα 10 δολάρια. Άρα λοιπόν το ΗΤΑ μπορεί να αναδείξει ότι η φαρμακευτική καινοτομία αποτελεί μια ευκαιρία και μια επένδυση για τη χώρα», σημείωσε ο πρόεδρος του PIF.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΗΤΑ όπως και άλλες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, μας δίνουν κυρίως μια ελπίδα ότι θα σταματήσουν τα άδικα, οριζόντια μέτρα που συνεχώς λαμβάνονται στο χώρο του φαρμάκου τα τελευταία χρόνια. Μέτρα τα οποία μέχρι τώρα πλήττουν την καινοτομία (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τιμές των πρωτότυπων φαρμάκων που είναι  κατά 53% χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό ΜΟ), έχουν αποτύχει να πλήρως ελέγξουν τον όγκο και μετακυλύουν διαρκώς το κόστος από την πολιτεία στις φαρμακευτικές εταιρίες και τους ασθενείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!