Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: O Jeff Bezos, το ανταγωνιστικό Amazon και οι προβληματισμένοι έμποροι
[MonoNews]: O Jeff Bezos, το ανταγωνιστικό Amazon και οι προβληματισμένοι έμποροι

[MonoNews]: O Jeff Bezos, το ανταγωνιστικό Amazon και οι προβληματισμένοι έμποροι

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, ο Jason Boyce ξεκίνησε μία συνεργασία με την Amazon που άλλαξε τη ζωή του. Άρχισε να πουλά μπασκέτες μέσω Amazon – η οποία τότε ήταν γνωστή κυρίως για τα βιβλία – με αποτέλεσμα οι πωλήσεις και τα κέρδη του να απογειωθούν.

Σήμερα, ο Boyce φοβάται ότι η σχέση του με το μεγαλύτερη ηλεκτρονικό κατάστημα παγκοσμίως αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο. Το Amazon έχει εξελιχθεί από συνεργάτη σε ανταγωνιστή, φτιάχνοντας προϊόντα παρόμοια με του συνεργάτη, που τα πουλά πιο φθηνά και τα προβάλει περισσότερο στο site. Για να ξεχωρίσει, ο Boyce πρέπει τώρα να διαφημίσει τα προϊόντα του, γεγονός που καθιστά την Amazon ακόμα πιο κερδοφόρα, σε βάρος του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon.com, Jeff Bezos, μίλησε για την επιτυχία των εμπόρων, όπως ο Boyce, αυτόν το μήνα στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους, υπονοώντας ότι η Amazon έχει γίνει το στο δικό του «παιχνίδι», καθώς αποτελούν το 58% όλων των πωλήσεων στον ιστότοπο. Αυτό, ωστόσο, που ο Bezos παραμέλησε να αναφέρει είναι ότι η Amazon είναι ο μεγαλύτερος νικητής όλων. Η Amazon παίρνει προμήθεια 50 σεντς για κάθε δολάριο που ξοδεύεται online στις ΗΠΑ. Το EBay Inc., ο κοντινότερος ανταγωνιστής της, παίρνει μόλις έξι σεντς.

Jason Boyce

Η Αmazon έχει έτσι τον έλεγχο μιας αγοράς 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αυξάνεται με τριπλάσιο ρυθμό από τις συνολικές δαπάνες λιανικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!