Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 9 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Είστε στην Λίστα Lagarde: Αυτός είναι ο οδηγός επιβίωσης
[MonoNews]: Είστε στην Λίστα Lagarde: Αυτός είναι ο οδηγός επιβίωσης

[MonoNews]: Είστε στην Λίστα Lagarde: Αυτός είναι ο οδηγός επιβίωσης

Εφορία

Προσεκτικά θα πρέπει να μελετήσουν τα επόμενά τους βήματα όσοι βρίσκονται στα “ραντάρ” της εφορίας για αδήλωτα εισοδήματα, λόγω της εμπλοκής τους στη λίστα Λαγκάρντ ή σε κάποια άλλη “λίστα φοροδιαφυγής”, καθώς στα τέλη Σεπτεμβρίου κλείνει το “παράθυρο” της ευνοϊκής ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, και θα πρέπει να… ζυγίσουν το αν τους συμφέρει να ενταχθούν σε αυτήν ή όχι.

Η εν λόγω ρύθμιση, στην οποία μπορεί να ενταχθεί κανείς έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, προβλέπει ότι, ανάλογα με το ποσό που θα αποκαλύψει ο φορολογούμενος ως “κρυφό” εισόδημα και το χρόνο που το έλαβε, θα κληθεί να πληρώσει ποσοστό από 30% έως 60% της φορολογητέας ύλης, το οποίο μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ ή να ενταχθεί σε ρύθμιση 12 ή 24 δόσεων.

Σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που δεν θα ήθελαν να πληρώσουν ένα τέτοιο ποσό. Όμως το ρίσκο είναι μεγάλο αν επιλέξουν να αγνοήσουν την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, καθώς σε περίπτωση που η εφορία ανακαλύψει σε έλεγχο αυτά τα αδήλωτα εισοδήματα, το πρόστιμο που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Και αυτό το ρίσκο είναι που καλούνται να “ζυγίσουν” οι εν λόγω φορολογούμενοι: να ενταχθούν στη ρύθμιση και να πληρώσουν λιγότερα απ’ όσα θα πλήρωναν κανονικά; Ή να μην ενταχθούν στη ρύθμιση και απλά να ελπίζουν πως θα τη γλιτώσουν τζάμπα;

Ένα δύσκολο δίλημμα

Το σκεπτικό πολλών που προτιμούν (για την ώρα, τουλάχιστον) τη δεύτερη επιλογή είναι ότι η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους αναδρομικούς φοροελέγχους, που ουσιαστικά απαγορεύει στην εφορία να επιβάλει πρόστιμα για φοροδιαφυγή που τελέστηκε πριν το 2011.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!