Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ισχυρό μήνυμα Φέσσα προς Τσίπρα: Βάλτε τη βιομηχανία στο επίκεντρο
[MonoNews]: Ισχυρό μήνυμα Φέσσα προς Τσίπρα: Βάλτε τη βιομηχανία στο επίκεντρο

[MonoNews]: Ισχυρό μήνυμα Φέσσα προς Τσίπρα: Βάλτε τη βιομηχανία στο επίκεντρο

Με επιστολή του στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, υπέβαλε την κοινή διακήρυξη του βιομηχανικού κόσμου της Ευρώπης, με την οποία καλούνται οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων να θέσουν τη βιομηχανία στο επίκεντρο του μέλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, η κοινή διακήρυξη αποστέλλεται σε όλους τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων, ώστε τα θέματα βιομηχανικής πολιτικής να συζητηθούν με υψηλή προτεραιότητα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 21-22 Μαρτίου 2019.

Ο κ. Φέσσας στην επιστολή επισημαίνει ότι «η επιδίωξη υιοθέτησης μιας φιλόδοξης Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη βιομηχανία υπογραμμίζει την ανάγκη να συμφωνήσουμε και εμείς ως χώρα σε μια ανάλογη εθνική στρατηγική. Μετά από χρόνια αποβιομηχάνισης, έχει έρθει η ώρα να διασφαλίσουμε ταχύτερη ανάκαμψη, βιώσιμη και ανταγωνιστική βιομηχανία θα συνεισφέρει στο ΑΕΠ 12% έναντι 8,8% σήμερα. Μία βιομηχανία που θα δημιουργεί και θα διατηρεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει καθοριστικά στην κοινωνική ευημερία».

Το κείμενο της κοινής διακήρυξης φέρει συνολικά τις υπογραφές 136 πανευρωπαϊκών και 395 εθνικών οργανώσεων, εκ των οποίων 30 από την Ελλάδα.

O Πρόεδρος του ΣΕΒ καλεί τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και των λοιπών Ευρωπαϊκών κρατών να:
• παροτρύνουν την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τη βιομηχανική ανάπτυξη,
• ορίσουν Αντιπρόεδρο αποκλειστικά για τη βιομηχανία,
• στηρίξουν την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη δημιουργία μίας βιομηχανικής στρατηγικής για την Ε.Ε. με ξεκάθαρους αναπτυξιακούς στόχους και διακυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!