Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ηρώ Αθανασίου: Από την ηλεκτρική καρέκλα της Ελαΐς-Unilever στην… άνεση του Δημοσίου
[MonoNews]: Ηρώ Αθανασίου: Από την ηλεκτρική καρέκλα της Ελαΐς-Unilever στην… άνεση του Δημοσίου

[MonoNews]: Ηρώ Αθανασίου: Από την ηλεκτρική καρέκλα της Ελαΐς-Unilever στην… άνεση του Δημοσίου

Ηρώ Αθανασίου. Τέως CEO ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

Έφυγε με «πάταγο» από την Ελαΐς-Unilever, μπήκε… σχεδόν αθόρυβα στο Υπερταμείο. Ο λόγος για την Ηρώ Αθανασίου, η οποία, τέσσερις μήνες μετά την αποχώρησή της από τη θυγατρική του ολλανδικού κολοσσού των καταναλωτικών προϊόντων, βρήκε «στέγη» ως μη εκτελεστικό μέλος στην εταιρεία αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Η κα. Αθανασίου, πτυχιούχος του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, με μεταπτυχιακό από το London School of Economic επελέγη από το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου καθώς κρίθηκε ότι πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια για τη θέση, όπως η επαγγελματική πείρα στους τομείς αρμοδιοτήτων της, ικανότητα κατανόησης της δυναμικής και των προοπτικών των δημόσιων επιχειρήσεων.

Η μακρά επαγγελματική σταδιοδρομία της στη Unilever φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

Στη Unilever κατείχε διαδοχικά τη θέση της αντιπροέδρου Marketing για την Ελλάδα και την Κύπρο (2006 – 2010), της αντιπροέδρου για την Λ. Αμερική, τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ισραήλ (2010-2014), καθώς και τη θέση της εκτελεστικής αντιπροέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου για την Ελλάδα και την Κύπρο (2014-2018).

Η τοποθέτησή της στην ηγεσία της ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas έγινε το Φθινόπωρο του 2013 και προκάλεσε αίσθηση στην αγορά, αφού πήρε τη σκυτάλη από τον Σπύρο Δεσύλλα, τον μακροβιότερο πρόεδρο της πολυεθνικής και ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της αγοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!