Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Υπόθεση TOR M1: 71 εκατ. δολάρια αναζητούν παραλήπτη – Όλο το παρασκήνιο
[MonoNews]: Υπόθεση TOR M1: 71 εκατ. δολάρια αναζητούν παραλήπτη – Όλο το παρασκήνιο

[MonoNews]: Υπόθεση TOR M1: 71 εκατ. δολάρια αναζητούν παραλήπτη – Όλο το παρασκήνιο

Γιάννης Σμπώκος (Φωτογραφία: Eurokinissi)

Παραλήπτη αναζητούν 17 εμβάσματα, ύψους 71 εκατομμυρίων δολαρίων από την ρωσική εταιρία ΑΝΤΕΥ, η οποία αναμείχθηκε στην πώληση των TorM1 στην Ελλάδα, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με τον Γιάννη Σμπώκο, πρώην Γενικό διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ήδη καταδικασμένο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τα 17 εμβάσματα που εστάλησαν σε ενδιάμεση εταιρία από την ρωσική ΑΝΤΕΥ, κατασκευάστρια των ρωσικών πυραύλων Tor-M1 (και) για πληρωμές κρατικών αξιωματούχων, δηλαδή μίζες, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, δεν αφορούν την σύμβαση για τους ρωσικούς πυραύλους Tor-M1!

Για αυτήν την σύμβαση άλλωστε, είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος, καθώς φέρεται ότι μέρος της μίζας κατέληξε και στις δικές του τσέπες.

Πριν από λίγες ημέρες, με αίτημα του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, ο κατηγορούμενος ζήτησε να υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στη ρωσική δικαιοσύνη, προκειμένου να απαντηθεί από την εταιρεία ΑΝΤΕΥ για ποια ακριβώς σύμβαση δόθηκαν αυτά τα 71 εκατομμύρια δολάρια, με τον Ρώσο δικηγόρο Ακίμοβ Στάνισλαβ – ο οποίος έχει προταθεί και ως μάρτυρας υπεράσπισης, να επιβεβαιώνει ήδη σε πρώτο χρόνο, ότι τα εμβάσματα δόθηκαν από την ΑΝΤΕΥ στο πλαίσιο άλλης σύμβασης και όχι για τα Tor-M1. Εάν η επίσημη απάντηση στο αίτημα της δικαστικής συνδρομής θα είναι ίδια, τότε η κατηγορία σε βάρος του Γ. Σμπώκου μπορεί να ανατραπεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!