Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Υπόθεση Novartis: Άγριος πόλεμος» για τις 10 κάλπες και τους προστατευόμενους μάρτυρες
[MonoNews]: Υπόθεση Novartis: Άγριος πόλεμος» για τις 10 κάλπες και τους προστατευόμενους μάρτυρες

[MonoNews]: Υπόθεση Novartis: Άγριος πόλεμος» για τις 10 κάλπες και τους προστατευόμενους μάρτυρες

Πριν ακόμη αρχίσει η «μάχη» της Βουλής για την υπόθεση της Novartis, όπου σε μια μαραθώνια συνεδρίαση με το ερώτημα συγκρότησης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων που ενδέχεται να έχουν τελεστεί από δύο πρώην πρωθυπουργούς και από οκτώ πρώην υπουργούς, ξέσπασε ήδη «πόλεμος» με αφορμή ανακοίνωση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτριου Παπαγεωργίου, εποπτεύοντος των Εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς, σύμφωνα με την οποία οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση χαρακτηρίστηκαν ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» στις 9 Φεβρουαρίου 2018. Η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι «τα γεγονότα αποκαλύπτουν ότι η επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση, εκτός από σαθρή, είναι και δικονομικά άκυρη».

Συνέχισε λέγοντας ότι «οι περίφημοι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν ανώνυμα χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας. Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενέκρινε καθεστώς προστασίας μαρτύρων στις 9 Φεβρουαρίου ενώ η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή από τις 5 Φεβρουαρίου. Η πράξη του αυτή είναι προδήλως άκυρη. Δεν είχε πλέον καμία αρμοδιότητα να το κάνει».

Καταλήγοντας η κα Σπυράκη επεσήμανε: «Η προφανής παρέμβαση κυβερνητικών στελεχών στην εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis, οι πράξεις και οι παραλείψεις ορισμένων δικαστικών λειτουργών, αλλά και οι ωμές παρεμβάσεις της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν συμβούλου του Πρωθυπουργού κυρίας Βασιλικής Θάνου αυξάνουν τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετεξελιχθεί σε Πολωνία. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει μία τέτοια εξέλιξη και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ώστε να διαφυλαχθεί η διάκριση των εξουσιών και να προστατευθεί το Κράτος δικαίου».

Μαρία ΣπυράκηΜαξίμου: «Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει ότι φοβάται ακόμα και την κρίση των ίδιων των βουλευτών της ΝΔ στην επικείμενη ψηφοφορία»

Επιβεβαίωση της «επιδίωξης» του κ. Μητσοτάκη για συσκότιση του σκανδάλου, αλλά και του «φόβου» του ακόμα και για την κρίση των βουλευτών του στην αυριανή ψηφοφορία, χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την επιμονή της ΝΔ στο αίτημα για μία κάλπη για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!