Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Υπόθεση Folli Follie: Ευθύνες στην Ecovis καταλογίζει εμμέσως το υπουργείο Οικονομικών
[MonoNews]: Υπόθεση Folli Follie: Ευθύνες στην Ecovis καταλογίζει εμμέσως το υπουργείο Οικονομικών

[MonoNews]: Υπόθεση Folli Follie: Ευθύνες στην Ecovis καταλογίζει εμμέσως το υπουργείο Οικονομικών

Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Τις ευθύνες της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών ECOVIS VNT και του ορκωτού ελεγκτή Γιώργου Βαρθαλίτη , του ανθρώπου που υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie χωρίς καμία επιφύλαξη, αναδεικνύει ηΓενική Διεύθυνση Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε απάντηση που έδωσε για την υπόθεση της Folli Follie στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΣΥ Γ. Κουτσούκου, Ο. Κωνσταντινόπουλου και Β. Κεγκέρογλου σχετικά με τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie και την καθυστερημένη αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Δημοσίου, το υπουργείο Οικονομίας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, επισημαίνει ότι «από την έκθεση ελέγχου επί των εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2016 του αρμόδιου ορκωτού ελεγκτή λογιστή δεν προκύπτουν παρατηρήσεις».

Με τον τρόπο αυτό μεταθέτει ουσιαστικά το βάρος των ευθυνών στον ορκωτό ελεγκτή, ο οποίος δεν εντόπισε τα κακώς κείμενα.

Στην ίδια απάντηση αναφέρεται ότι με το νόμο 4548/2018 έγινε μια σημαντική αναμόρφωση του δικαίου ανωνύμων εταιρειών με στόχο, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπιστούν στο μέλλον θέματα όπως αυτό της Folli Follie.

Η αλλαγή αυτή προβλέπει πως, με στόχο πάντα την προστασία των μετοχών και των πιστωτών της, οι ετήσιες ενοποιημένες καταστάσεις θα εγκρίνονται από την γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που τις συνέταξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!