Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Υπό τον φόβο… Φίλη, ο Γαβρόγλου πήρε πίσω την διάταξη που άνοιγε παράθυρο σε ιδιωτικά ιδρύματα
[MonoNews]: Υπό τον φόβο… Φίλη, ο Γαβρόγλου πήρε πίσω την διάταξη που άνοιγε παράθυρο σε ιδιωτικά ιδρύματα

[MonoNews]: Υπό τον φόβο… Φίλη, ο Γαβρόγλου πήρε πίσω την διάταξη που άνοιγε παράθυρο σε ιδιωτικά ιδρύματα

Την απόσυρση της διάταξης που αφορούσε την αναγνώριση τίτλων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελλάδα ως ισότιμους με τους τίτλους σπουδών ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ, πήρε ο Κώστας Γαβρόγλου, έπειτα από την έντονη διαφωνία του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Η διάταξη, που βρίσκεται στο άρθρο 19, παρ. 1 του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αττικής, θεωρήθηκε πως ανοίγει «παράθυρο» στην αναγνώριση τίτλων ιδιωτικών ιδρυμάτων. Η διάταξη ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εν λόγω διάταξη αποσύρεται, καθώς «διατυπώθηκαν διαφορετικές ερμηνείες», ενώ επιδίωξη είναι «να υπάρξει όσο το δυνατόν ευρύτερη διακομματική συναίνεση». Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, θα κατατεθεί σχετικό ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Πάντως κατά την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή υπήρξε έντονη η αντίδραση του τέως υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη. Ο πρώην υπουργός Παιδείας θεώρησε ότι η εν λόγω διάταξη -που άρον-άρον αποσύρεται- «ανοίγει την κερκόπορτα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα».

Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Ο χαρακτηριστικός διάλογος μεταξύ Νίκου Φίλη και Κώστα Γαβρόγλου είχε ως εξής:

Νίκος Φίλης: Κύριε Υπουργέ, θέλω να κάνω μια ερώτηση, γιατί δεν καταλαβαίνω κάτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!