Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Το ήπιο πολιτικό ύφος του Κυριάκου και η προσπάθεια διείσδυσης προς το κέντρο
[MonoNews]: Το ήπιο πολιτικό ύφος του Κυριάκου και η προσπάθεια διείσδυσης προς το κέντρο

[MonoNews]: Το ήπιο πολιτικό ύφος του Κυριάκου και η προσπάθεια διείσδυσης προς το κέντρο

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το τελευταίο διάστημα οι παρουσίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή χαρακτηρίζονται από μια πιο ήπια στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Αν και στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για τη ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πολώσει το κλίμα, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ωστόσο διατήρησε ένα ήπιο πολιτικό ύφος. Κάτι που φάνηκε και από τη στάση της ΝΔ όπου ψήφισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο σε αντίθεση με πέρυσι.

Η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάστηκε εντόνως στους διάδρομους της Βουλής αμέσως μετά την ομιλία του. Στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη μιλώντας στο mononews.gr σχολίασε ότι » ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επιτρέψει την πόλωση που επιχειρεί η κυβέρνηση». Όπερ σημαίνει ότι στην Πειραιώς εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν την κυβέρνηση να πολώσει το πολιτικό κλίμα με το δίλημμα «αριστερά ή δεξιά» κάτι που θα δυσκόλευε τη διείσδυση της «γαλάζιας» παράταξης προς το κέντρο.

Από εκεί και πέρα η ηγεσία της ΝΔ μέσω της νέας στρατηγικής που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα αναδεικνύει και την υπευθυνότητα. Σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ στηρίζει νομοσχέδια τα οποία κρίνει ότι βρίσκονται προς τη σωστή κατευθύνση και παράλληλα προσπαθεί να αποκρούσει το κυβενρητικό επιχείρημα ότι ενδιαφέρεται μόνο για την επιστροφή στην εξουσία.

Παρόλα αυτά σε σε τίποτα αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η στρατηγική της πολιτικής αλλαγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!