Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Είχαμε πείσει τις αγορές ενώ ήμασταν στο Μνημόνιο
[MonoNews]: ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Είχαμε πείσει τις αγορές ενώ ήμασταν στο Μνημόνιο

[MonoNews]: ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Είχαμε πείσει τις αγορές ενώ ήμασταν στο Μνημόνιο

Λίγες ημέρες μετά την επιτυχημένη έκδοση 10ετούς ομολόγου από την Κύπρο ο ΥΠΟΙΚ Κύπρου επισήμανε ότι η Λευκωσία είχε αρχίσει την προεργασία για επιστροφή στην αυτοχρηματοδότηση δύο χρόνια πριν βγει από το Μνημόνιο. Η Κύπρος είχε αρχίζει να ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών πριν βγει από το Μνημόνιο, υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών της Λευκωσίας, Χάρης Γεωργιάδης,.

Στον απόηχο της επιτυχημένης εξόδου της χώρας στις αγορές χρέους με έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η Κύπρος χρειάστηκε δυόμισι χρόνια για να περάσει από την κατηγορία «σκουπίδια» των οίκων αξιολόγησης στην επενδυτική βαθμίδα.

Προσέθεσε πως η Κύπρος είχε αρχίσει να κάνει κινήσεις για εξόδους στις αγορές δύο χρόνια πριν βγει από το Μνημόνιο, και δεν περίμενε απλώς την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η Μεγαλόνησος δε χρειάστηκε δημοσιονομικό «μαξιλαράκι» διότι η Λευκωσία είχε αποκαταστήσει την πρόσβασή της στις αγορές δύο χρόνια πριν την έξοδο και είχε εκδώσει 10ετή τίτλο ενώ ήταν σε πρόγραμμα.

Υπενθύμισε ότι το προηγούμενο δεκαετές ομόλογο που είχε χρησιμοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν πάνω από το 4%, ενώ στην νεότερη έκδοση το ομόλογο διαμορφώθηκε στο 2,4%.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το Α και το Ω είναι η ανάπτυξη και η οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα.

Όταν υπάρχουν αυτά όλα γίνονται πιο εύκολα καθώς όταν υπάρχει ανάπτυξη, σε συνδυασμό με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, δεν χρειάζεται η επιβολή μέτρων και πρόσθετων φόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!